Túszokat ejtett egy fegyveres egy francia szupermarketben

Túszokat ejtett egy fegyveres péntek délelőtt egy szupermarketben a dél-franciaországi Carcassone-tól keletre található Trebes-ben.  A túszejtés délelőtt 11 órakor történt, szemtanúk több lövést is hallottak.  Az Europe 1 rádió szerint az üzletben nyolc embert tart fogva. A környéket teljesen lezárta a rendőrség.

Fotó: Benoit Durand/Hans Lucas

A Reuters szerint a támadásnak legalább két áldozata van. A BFM TV szerint a támadóval már csak a rendőr van az üzletben, a többi túszt szabadon engedte. 

A Euronews élőben közvetít:

A francia sajtó szerint a fegyveres a túszejtés előtt egy autóból rálőtt négy rendőrre, akik egy közeli terepen futottak. Az egyik rendőr a vállán könnyebben megsebesült. A támadó a lövöldözés után ment be a Super U egyik üzletébe. 

A francia ügyészség szerint a férfi azt mondta, hogy az Iszlám Államhoz tartozik. Édouard Philippe miniszterelnök súlyosnak nevezte a heléyzetet. (BBC/MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.