Egy 18 éves dohánybolti eladó kiraboltatta magát a haverjával

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A 18 éves budapesti K. Mihály tavaly szeptember 30-án éjszakai műszakban dolgozott egy rákospalotai dohányboltban, és sportfogadásokat kötött a trafik terminálján, de a fogadás összegét nem fizette ki, nem tette be a kasszába.

Miután mindegyik fogadását elbukta, azt találta ki a hiány igazolására, hogy a 17 éves ismerősével a biztonsági kamera előtt eljátsszák a trafik kirablását.

A fiú a bűncselekmény elkövetésének körülményeit az éjszaka megbeszélte az ismerősével, aki hajnalban megérkezett a dohánybolthoz. A 17 éves fiú egy sállal eltakarta az arcát, és hogy az eseményeket rögzítő kamerák előtt is hitelessé váljon a rablás, egy késsel megfenyegette az alkalmazottat, a bevétel átadását követelve, végül a megszerzett pénzzel együtt elmenekült a helyszínről.

A kiérkező rendőrök már az intézkedés elején kételkedni kezdtek az elmondottakkal kapcsolatban, majd K. Mihály a meghallgatásakor beismerte, hogy valójában nem történt rablás, és a pénz nagy részét ő játszotta el szerencsejátékon. A BRFK Nyomozó Főosztály munkatársai a két fiú ellen sikkasztás miatt indított nyomozást, vádemelést javasoltak. (police.hu)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.