Egy 18 éves fiú egy este alatt eltotózta a trafik bevételét, majd megkérte egy haverját, hogy rabolja ki

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 18 éves budapesti K. Mihály tavaly szeptemberben éjszakai műszakban dolgozott egy rákospalotai dohányboltban. Nem volt valami nagy forgalom, ezért miközben a vevőkre várt, sportfogadásokkal töltötte el az időt, amiket a trafik terminálján kötött. Csakhogy fogadás összegét nem fizette ki, nem tette be a kasszába, így amikor minden fogadást bebukott, úgy érezte gáz van.

Ekkor azt találta ki, hogy a 17 éves ismerősével a biztonsági kamera előtt eljátsszák a trafik kirablását. 

A fiú még az éjszaka lebeszélte az ismerősével, hogyan rabolja ki, aki még hajnalban megérkezett a dohánybolthoz. A 17 éves fiú egy sállal eltakarta az arcát, és azért, hogy a rablás az eseményeket rögzítő kamerák előtt is hitelessé váljon, egy késsel is megfenyegette a haverját, és a bevétel átadását követelte, majd a megszerzett pénzzel együtt elmenekült a helyszínről.

A kiérkező rendőröknek Mihály előadása már az elején gyanús volt. Később a meghallgatásakor beismerte, hogy valójában nem történt rablás, és a pénz nagy részét ő játszotta el szerencsejátékon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai a két fiú ellen sikkasztás miatt indított nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére. (police.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.