Megtörtént a csoda: egy baloldali* jelölt lesz csak Budapest belvárosában

POLITIKA
2018 március 24., 18:07
comments 523

"Mindannyian alkalmas jelöltként tekintünk a másikra" - közölte az LMP-vel és az MSZP-P-vel folytatott egyeztetései után Fekete-Győr András, a Momentum Budapest 1-es, vagyis az I. és V. kerületek egészét, a VIII. kerület Nagykörúton belüli részét, illetve a IX. kerület felét magában foglaló választókerületében induló jelöltje. Ebben a kerületben indult jelöltként Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki szombat reggel jelentette be, hogy visszalép.

Juhász nem nevezte meg, hogy kinek a javára, lépésével csupán példát akart mutatni a többiek számára. Juhász amúgy a felmérések szerint az egyik erős, de már nem a legerősebb jelölt volt a körzetben.

Ezután kezdeményezte Fekete-Győr a Szabadság téren tartott Eleven Fesztiválon - amelyen a négy éve a térre állított, a magyarok második világháborús felelősségét elhalványító emlékmű ellen tiltakoztak -, hogy a rendezvény előtt azt javasolta Csárdi Antalnak (LMP) és V. Naszályi Mártának (MSZP-P), hogy mindenképpen állapodjanak meg.

A Magyar Narancs értesülései szerint erről meg is állapodtak, de azt, hogy kik és kinek a javára lépnek vissza, majd csak az erőviszonyok felmérése után döntik el. A választókerületben a Fidesz Hollik Istvánt indítja, akit csak pár hónapja kezdtek felépíteni a teljes ismeretlenségből. De nem csupán emiatt volna esély a legyőzésére, a választókerületben már 2014-ben is nyerhetett volna a baloldal, ha nem lett volna megosztott.

*Helyesbítés: A címben eredetileg ellenzéki jelöltet, nem pedig baloldali jelöltet írtam, pedig Hollik és az egyetlen megmaradó baloldali jelölt mellett Losonczy Pál, a Jobbik jelöltje is elindul, az ő visszalépéséről nincs egyeztetés. 2014-ben az Összefogás és az LMP jelöltje együtt, a Jobbik szavazatai nélkül is több szavazatot szerzett Rogán Antalnál.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.