Megtörtént a csoda: egy baloldali* jelölt lesz csak Budapest belvárosában

"Mindannyian alkalmas jelöltként tekintünk a másikra" - közölte az LMP-vel és az MSZP-P-vel folytatott egyeztetései után Fekete-Győr András, a Momentum Budapest 1-es, vagyis az I. és V. kerületek egészét, a VIII. kerület Nagykörúton belüli részét, illetve a IX. kerület felét magában foglaló választókerületében induló jelöltje. Ebben a kerületben indult jelöltként Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki szombat reggel jelentette be, hogy visszalép.

Juhász nem nevezte meg, hogy kinek a javára, lépésével csupán példát akart mutatni a többiek számára. Juhász amúgy a felmérések szerint az egyik erős, de már nem a legerősebb jelölt volt a körzetben.

Ezután kezdeményezte Fekete-Győr a Szabadság téren tartott Eleven Fesztiválon - amelyen a négy éve a térre állított, a magyarok második világháborús felelősségét elhalványító emlékmű ellen tiltakoztak -, hogy a rendezvény előtt azt javasolta Csárdi Antalnak (LMP) és V. Naszályi Mártának (MSZP-P), hogy mindenképpen állapodjanak meg.

A Magyar Narancs értesülései szerint erről meg is állapodtak, de azt, hogy kik és kinek a javára lépnek vissza, majd csak az erőviszonyok felmérése után döntik el. A választókerületben a Fidesz Hollik Istvánt indítja, akit csak pár hónapja kezdtek felépíteni a teljes ismeretlenségből. De nem csupán emiatt volna esély a legyőzésére, a választókerületben már 2014-ben is nyerhetett volna a baloldal, ha nem lett volna megosztott.

*Helyesbítés: A címben eredetileg ellenzéki jelöltet, nem pedig baloldali jelöltet írtam, pedig Hollik és az egyetlen megmaradó baloldali jelölt mellett Losonczy Pál, a Jobbik jelöltje is elindul, az ő visszalépéséről nincs egyeztetés. 2014-ben az Összefogás és az LMP jelöltje együtt, a Jobbik szavazatai nélkül is több szavazatot szerzett Rogán Antalnál.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.