Megtörtént a csoda: egy baloldali* jelölt lesz csak Budapest belvárosában

"Mindannyian alkalmas jelöltként tekintünk a másikra" - közölte az LMP-vel és az MSZP-P-vel folytatott egyeztetései után Fekete-Győr András, a Momentum Budapest 1-es, vagyis az I. és V. kerületek egészét, a VIII. kerület Nagykörúton belüli részét, illetve a IX. kerület felét magában foglaló választókerületében induló jelöltje. Ebben a kerületben indult jelöltként Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki szombat reggel jelentette be, hogy visszalép.

Juhász nem nevezte meg, hogy kinek a javára, lépésével csupán példát akart mutatni a többiek számára. Juhász amúgy a felmérések szerint az egyik erős, de már nem a legerősebb jelölt volt a körzetben.

Ezután kezdeményezte Fekete-Győr a Szabadság téren tartott Eleven Fesztiválon - amelyen a négy éve a térre állított, a magyarok második világháborús felelősségét elhalványító emlékmű ellen tiltakoztak -, hogy a rendezvény előtt azt javasolta Csárdi Antalnak (LMP) és V. Naszályi Mártának (MSZP-P), hogy mindenképpen állapodjanak meg.

A Magyar Narancs értesülései szerint erről meg is állapodtak, de azt, hogy kik és kinek a javára lépnek vissza, majd csak az erőviszonyok felmérése után döntik el. A választókerületben a Fidesz Hollik Istvánt indítja, akit csak pár hónapja kezdtek felépíteni a teljes ismeretlenségből. De nem csupán emiatt volna esély a legyőzésére, a választókerületben már 2014-ben is nyerhetett volna a baloldal, ha nem lett volna megosztott.

*Helyesbítés: A címben eredetileg ellenzéki jelöltet, nem pedig baloldali jelöltet írtam, pedig Hollik és az egyetlen megmaradó baloldali jelölt mellett Losonczy Pál, a Jobbik jelöltje is elindul, az ő visszalépéséről nincs egyeztetés. 2014-ben az Összefogás és az LMP jelöltje együtt, a Jobbik szavazatai nélkül is több szavazatot szerzett Rogán Antalnál.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.