Húsvétra már 15 fok lesz: esős idővel jön a tavasz

időjárás
2018 március 25., 16:27
comments 61
Őszi futás a Dózsa György úton
photo_camera Fotó: Kallos Bea/MTI/MTVA

Az Országos Meteorológiai Szolgálat - MTI által szemlézett - középtávú előrejelzése szerint ugyan nedves idő lesz egész héten, de közben napról napra melegszik majd az idő, és hét végére akár 15 fok is lehet itt-ott Magyarországon. 

Hétfőn borongós idő lesz, csak délután szakadozik majd fel a felhőzet, és záporokra kell számítani. Éjszaka még lesznek mínuszközeli hőmérsékletek, de nappal 11 fokig is melegedhet a levegő. 

Az éjszakai hőmérsékletek fokozatosan enyhülnek - szerdán már aligha kell mínuszokkal számolni, miközben a maximum hőmérséklet már 13 körül alakul. A melegedés előbb az ország keleti részében lesz érzékelhető. Lesznek szélfúvások is, de inkább az eső lesz jellemző. 

Pénteken a nappali maximumok már 10-16 között alakulnak, a minimumhőmérsékletek már nem mennek 0 alá, 0 és 6 fok között várhatóak. Még a hétvégén is csapadékos marad az idő, de nem áll meg az enyhülés: szombaton és vasárnap akár 13 és 19 fok között alakulhatnak a legmagasabb hőmérsékletek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.