Kidobták a Netflix filmjeit a cannes-i fesztiválról

2018 március 25., vasárnap 14:01
246
Ben Stiller és Dustin Hoffmann a Meyerowitz Stories egyik jelenetében Fotó: Atsushi Nishijima/NETFLIX

Nem vehetnek részt a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában a Netflix amerikai online videószolgáltató és produkciós cég filmjei - jelentette be a fesztivál főszervezője, Thierry Fremaux vasárnap. 

A fesztivál szervezőit már tavaly több kritika is érte, miután tavaly Bong Jun-ho Okja című filmje, valamint a Noah Baumbach rendezte Meyerowitz Stories is helyet kapott a versenyprogramban, noha ezekkel a filmekkel a nézők elsőként nem a moziban, csak a Netflix szolgáltatásán keresztül találkozhattak. 

Fremaux a THR-nak adott interjújában megengedően annyit mondott: versenyen kívüli vetítéseken megtűrik majd a Netflix filmjeit, de díjakra nem nevezhetik őket. 

"Látjuk, hogy a Netflix munkatársai és ügyfelei is szeretik a vörös szőnyeget, de meg kell értsék, hogy az üzleti modelljük összeegyeztethetetlen a miénkkel" - sajnálkozott a főszervező, aki tavaly még abban reménykedett, hogy a Netflix beengedi a mozikba sikerfilmjeit, de miután erre nem került sor, a fesztivál szervezőbizottsága megváltoztatta szabályait, és csak olyan filmek versenyezhetnek, amelyeket mozikban forgalmaznak Franciaországban. 

„A mozi és az internet története két külön dolog” - mondott még okosat Fremaux. (Vulture)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt