Letartóztatták a férfit, aki rózsaszín festékkel dobálta meg a csongrádi főügyészséget

Szombaton tüntetést rendeztek a Szegedi Törvényszék előtt a szocialista Czeglédy Csaba ellen zajló eljárás és az ügyészség állítólagos visszaélései miatt. Az eseményt követően egy 48 éves szegedi férfi rózsaszínű tintával töltött festékbombákkal sorozta meg a Csongrád Megyei Főügyészség épületének falát. 

Az elkövetőt néhány órán belül azonosították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai, elfogták, és garázdaság miatt gyanúsítottként kihallgatták. Találtak még nála a rózsaszínű festékből is. Kezdeményezték előzetes letartóztatását. „Az igazságszolgáltatás - mint a jogállam egyik legfontosabb alappillére - elleni támadás történt” - adott hangot szomorúságának közleményben az ügyészség.

A szombathelyi Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt zajlik büntetőeljárás. A vád szerint a politikus több mint 6 milliárdos vagyoni kárt okozott a költségvetésnek egy diákmunkával foglalkozó céghálózaton keresztül. (Délmagyar)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.