"Orbánnak százszor több esze van, mintsem elfogadjon egy ilyen hülye történetet Kósa Lajostól"

politika
2018 március 25., 07:10
comments 216

Nem tudja, hogy van-e, és azt sem, hogy mekkora, mondta a csengeri asszony gigantikus örökségéről az ügyvédje. Helmeczy László a Független Hírügynökségnek adott interjújában kijelentette: 

"olyan dokumentumok jelenleg nincsenek a kezemben, amelyek igazolnák az örökséget, már csak azért sincsenek, mert azokat még januárban lefoglalta a rendőrség. Tehát nem azért nem tudok válaszolni a kérdésre, mert köt a titoktartás, hanem mert nem vagyok képben."

Nem igaz Kósa állítása, miszerint az édesanyja nevére kiállított 800 milliós ajándékozási szerződés hamis lenne, állítja az ügyvéd. "Az ajándékozási szerződést teljesen szabályosan kikézbesítette a közjegyző. És ott van a tértivevényen az átvétel, az aláírás, nem volt kifogás az ajándék ellen, ezzel, ráutaló magatartással létrejött az ajándékozás," tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy Orbánnak elmesélhette-e Kósa a sztorit, Helmeczy azt felelte:

"Orbánnak százszor több esze van, mintsem elfogadjon egy ilyen hülye történetet Kósa Lajostól. Magadnál vagy, elgurult a gyógyszered – ezt kérdezte volna Orbán. Maradjunk annyiban: lehet Orbánt szeretni, vagy nem szeretni, de helyén van az esze."

Helmeczy megígérte: ha kihallgatják gyanúsítottként védencét, elsőként Kósát fogja beidéztetni tanúnak, hogy igazmondási kötelezettség mellett kérdezzék ki. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.