"Orbánnak százszor több esze van, mintsem elfogadjon egy ilyen hülye történetet Kósa Lajostól"

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Nem tudja, hogy van-e, és azt sem, hogy mekkora, mondta a csengeri asszony gigantikus örökségéről az ügyvédje. Helmeczy László a Független Hírügynökségnek adott interjújában kijelentette: 

"olyan dokumentumok jelenleg nincsenek a kezemben, amelyek igazolnák az örökséget, már csak azért sincsenek, mert azokat még januárban lefoglalta a rendőrség. Tehát nem azért nem tudok válaszolni a kérdésre, mert köt a titoktartás, hanem mert nem vagyok képben."

Nem igaz Kósa állítása, miszerint az édesanyja nevére kiállított 800 milliós ajándékozási szerződés hamis lenne, állítja az ügyvéd. "Az ajándékozási szerződést teljesen szabályosan kikézbesítette a közjegyző. És ott van a tértivevényen az átvétel, az aláírás, nem volt kifogás az ajándék ellen, ezzel, ráutaló magatartással létrejött az ajándékozás," tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy Orbánnak elmesélhette-e Kósa a sztorit, Helmeczy azt felelte:

"Orbánnak százszor több esze van, mintsem elfogadjon egy ilyen hülye történetet Kósa Lajostól. Magadnál vagy, elgurult a gyógyszered – ezt kérdezte volna Orbán. Maradjunk annyiban: lehet Orbánt szeretni, vagy nem szeretni, de helyén van az esze."

Helmeczy megígérte: ha kihallgatják gyanúsítottként védencét, elsőként Kósát fogja beidéztetni tanúnak, hogy igazmondási kötelezettség mellett kérdezzék ki. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.