Sokkal súlyosabb a kemerovói tűzeset, mint elsőre tűnt: már 37 halottról tudni, és még sokkal több lehet

katasztrófa
2018 március 25., 20:49
comments 78
A kemerovói tűzvész.
photo_camera Fotó: HO/AFP

11 gyerek is meghalt abban a tűzesetben, ami vasárnap történt a dél-oroszországi Kemerovo városában. Az első hírek még csak néhány halottról szóltak, a Russia Today szerint viszont 37-en biztosan meghaltak, és a szám még növekedhet. 

A számot később az esetet vizsgáló kormányzati bizottság is megerősítette. Jelenleg is túlélők után keresnek az épületben, sokan eltűntek. 69 embert keresnek még. 

A tűz eredetéről biztos információ még nincs, de több forrás szerint egy gyerekeknek fenntartott játszóházból indultak el a lángok - egyes hírek szerint gyerekek gyújtogattak és trambulin kapott lángra, mások szerint rövidzárlat után keletkezett a tűz. 

Ahogy arról írtunk már, többek szerint az épületben nem működött a tűzjelzés, így sokan késve észlelték hogy baj van. Több száz ember volt az épületben. 

12 órával a lángok elterjedése után oltották el teljesen tüzet, ami összesen 1600 négyzetméteren terjedt el. Az épület teteje és más részei is beomlottak. 

43-an megsérültek, közülük 37-en továbbra is kórházban vannak. (RT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.