Két Michelin-csillagot kapott az Onyx, díjazták Széll Tamás éttermét is

gasztronómia
2018 március 26., 18:55

Megtartotta a csillagot a Borkonyha, a Costes Downtown és a Costes is, az Onyx pedig az első magyarországi étterem, melynek két Michelin-csillaga van - írja az Index. A 2018-as európai Michelin-kalauzt hétfő este mutatták be a Várkert Bazárban, öt közép-európai ország, Ausztria, Csehország, Görögország, Lengyelország és Magyarország csillagait mutatták be.

Ajánlott étteremként bekerült a kalauzba az Olimpia étterem, Széll Tamás étterme a Stand 25 pedig Bib Gourmand minősítést kapott. Az Onyx elismerését Mészáros Ádám séf kapta, aki elsírta magát a színpadon. Mészáros két éve váltotta Szulló Szabinát és Széll Tamást az Onyxban, ők nyerték az első csillagot az étteremnek.

Mészáros Ádám, a két Michelin-csillagos Onyx étterem séfje a Michelin-kalauz budapesti díjátadó ünnepségén.
photo_camera Mészáros Ádám, a két Michelin-csillagos Onyx étterem séfje a Michelin-kalauz budapesti díjátadó ünnepségén. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.