Mészáros Lőrincék akkora bejelentésre készülnek, hogy egész napra fel kellett függeszteni a részvényeik kereskedését

gazdaság
2018 március 26., 07:31
comments 222

Felfüggesztették a kereskedést a részben Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Opus Global Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a kereskedés kezdetétől a hétfői kereskedési nap végéig - az erről szóló határozat a BÉT honlapján jelent meg.

A dokumentum szerint az Opus Global hétfőn olyan bejelentést fog közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja. Erre tekintettel kérte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését.

Az Opus akkor tett hasonlóan nagy bejelentést, amikor tulajdonában álló Mátra Energy Holding Zrt. megvette a visontai Mátrai Erőmű Zrt. 72,6647 százalékos részvénypakettjét.

Az Opus Global Nyrt. részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 805 forint, a legalacsonyabb 45 forint volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.