Orbán: Ha egy-egy választást elszúrunk, abból nagy baj tud keletkezni

2018 március 26., hétfő 19:21
453

Orbán Viktor hétfőn Szabadkán járt, és ha már ott volt, interjút adott a helyi tévének. Rengeteg idézhető megjegyzéssel tarkított interjút. A következő sorokban a miniszterelnök gondolatait olvashatják.

A kulcsszavak:

  • elmúltnyolcév,
  • nagy baj,
  • internacionalista kormány,
  • nem akarunk bevándorlóországot,
  • a zsidó közösségek Izraelbe menekülnek,
  • új energiákra, új népekre van szükség az EU-ban.

Meg kell védeni az elmúlt nyolc év eredményeit, meg kell védeni a nemzeti keretekben való gondolkodás nagyszerűségét, eredményeit és jövőjét, és közben meg kell védeni a keresztény hagyományainkat is, hogy Magyarország magyar ország maradhasson - hangsúlyozta Orbán Viktor.

"A magyar veszélyeztetett fajta" - fogalmazott Orbán Viktor, majd úgy folytatta: "olyan közösség vagyunk, hogy ha egy-egy választást elszúrunk, abból nagy baj tud keletkezni", és emlékeztetett arra, hogy a 2002-es választást a Fidesz elveszítette, pedig úgy érezték, hogy sikerült az országot jó pályára állítani.

A 2002-2010-es időszak a magyar történelem legnehezebb korszakaihoz tartozik - fogalmazott a kormányfő, mert, mint mondta, az internacionalista kormány inkább "lerúgni akarta a határon túli magyarokat saját magáról".

Mi nem akarjuk, hogy Európát bevándorlókontinenssé alakítsák, Magyarországból pedig bevándorlóországot csináljanak. Márpedig hogyha nem nemzeti érzelmű, hanem internacionalista kormányunk lesz, akkor a Magyarországot védő kerítést le fogják bontani, el fogják fogadni a brüsszeli diktátumokat, amelyekkel bevándorlókat akarnak Magyarországra telepíteni, és megkezdődik Magyarország átalakítása. Ez egy komoly fenyegetés" - hangsúlyozta Orbán Viktor.

Ma Nyugat-Európában nem szoktak zsinagógákat vagy akár keresztény templomokat átadni, sőt inkább elbontják azokat, és zsidó közösségek gyakran menekülnek Izraelbe - húzta alá Orbán Viktor. (Orbán Viktor hétfőn a szabadkai zsinagógát adta át Szabadkán).

Szerbia egy lehetőség, Szerbia hozzáadott érték lehet az Európai Unió számára, nem egy feladat, nem egy akadály, nem erőforrást von el, hanem inkább hozzáad, és ma az Európai Unió fejlődése éppen megtorpanófélben van, és nekünk most új energiákra, új népekre, új gondolkodásokra is szükségünk van, és Szerbia itt az elsőszámú jelölt. Szerbiának már benne kellene lennie az Európai Unióban - hangsúlyozta Orbán Viktor. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt