800 millió forintos kárt okozhattak Magyarországon a hamis parfümök három év alatt

Veszélyesek lehetnek a hamis parfümök, amik akár súlyos allergiás reakciókat, fertőző betegségeket is okozhatnak – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

A HENT szerint a hamis parfümök az elmúlt három évben kb. 800 millió forintos kárt okoztak Magyarországon. Példaként említették, hogy tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egyetlen vámkezelésen 2 millió forint értékben 55 000 darab hamis parfümöt találtak, amit lefoglaltak, és megsemmisítettek.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatalának (EUIPO) egyik korábbi jelentése szerint az EU-ban lefoglalt hamis parfümök és kozmetikai termékek 52 százaléka Törökországból származott, az értékük 2013-ban 26,1 millió eurót tett ki.

A hamis termékek legjelentősebb forgalma az interneten keresztül zajlik. A HENT ezért azt javasolja a vásárlóknak, hogy internetes vásárlásnál mindig legyenek körültekintőek és azokról a portálokról ne rendeljenek, ahol nem derül ki a forgalmazó cég neve és elérhetősége, mert ezekben az esetekben rendkívül nehéz, sőt gyakorlatilag lehetetlen a fogyasztó jogaink érvényesítése. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.