800 millió forintos kárt okozhattak Magyarországon a hamis parfümök három év alatt

gazdaság
2018 március 27., 08:54
comments 50

Veszélyesek lehetnek a hamis parfümök, amik akár súlyos allergiás reakciókat, fertőző betegségeket is okozhatnak – hívta fel a figyelmet a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT).

A HENT szerint a hamis parfümök az elmúlt három évben kb. 800 millió forintos kárt okoztak Magyarországon. Példaként említették, hogy tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egyetlen vámkezelésen 2 millió forint értékben 55 000 darab hamis parfümöt találtak, amit lefoglaltak, és megsemmisítettek.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatalának (EUIPO) egyik korábbi jelentése szerint az EU-ban lefoglalt hamis parfümök és kozmetikai termékek 52 százaléka Törökországból származott, az értékük 2013-ban 26,1 millió eurót tett ki.

A hamis termékek legjelentősebb forgalma az interneten keresztül zajlik. A HENT ezért azt javasolja a vásárlóknak, hogy internetes vásárlásnál mindig legyenek körültekintőek és azokról a portálokról ne rendeljenek, ahol nem derül ki a forgalmazó cég neve és elérhetősége, mert ezekben az esetekben rendkívül nehéz, sőt gyakorlatilag lehetetlen a fogyasztó jogaink érvényesítése. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.