Orbán Szirmabesenyőn: Ha kormányváltás lesz, az ÖSSZES gazdasági erőforrás a bevándorlóország felépítésére megy majd

elmebaj
2018 március 27., 08:35
comments 305

Orbán Viktor miniszterelnök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szirmabesenyőn, a PVC műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Ongropack Kft. telephely-beruházási projektjének avatóünnepségén az MTI szerint arról beszélt, hogy:

  • Ha Magyarország elhibázza a döntést az április 8-ai választáson, és a nyugat-európai irányba kanyarodik a bevándorláspolitika, akkor a magyar gazdaság fejlődése megáll.
  • Ha azok kerülnek kormányra, akik Magyarországot bevándorlóországgá alakítanák, akkor az összes meglévő gazdasági erőforrás a bevándorlóország felépítésére megy majd.
  • „Akkor nem lesznek milliárdok, sőt százmilliók sem, sőt tízmilliók sem, amit magyar vállalkozások rendelkezésére tudnánk bocsátani, hogy abból magyarok ezreinek és tízezreinek munkahelyeket tudjanak teremteni.”
2018. március 27.: Orbán Viktor az Ongropack Kft. szirmabesenyõi gyárának avatásán figyelmeztet: vagy a vállalkozások vagy a bevándorlók
photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Szerinte Magyarország újraiparosítása jó ütemben halad, olyan tempóban, amit 8 éve kevesen hittek volna. Ráadásul ma már nem csak a külföldi multinacionális cégek beruházásairól szólnak a hírek, egyre több ugyanis a nemzetközi versenyben is helyt álló magyar vállalat, a magyar vállalkozások soha nem voltak olyan erősek, mint most,  véli ő.

A következő néhány év iparfejlesztési programját is vázolta: a cél a magyar cégek mielőbbi „súlycsoportváltása”, vagyis hogy amelyek eddig „pehelysúlyúak voltak, lépjenek fel a középsúlyba”, „a középsúlyúak pedig jussanak fel a nehézsúlyúak közé”. Orbán szerint erre minden esély meg is van, mert a rendszerváltás utáni időszak legjelentősebb gazdaságfejlesztési programját indították el.

„A mi szívünkhöz azok a beruházások állnak a legközelebb, amelyeket magyar emberek valósítanak meg” – mondta. Szerinte a mostani szirmabesenyői beruházás a magyar vállalkozások önbecsülését is fejleszti.

Az Ongropack Kft. projektjét méltatva Orbán azt mondta, mindig is így képzelte el Magyarország jövőjét, hogy ilyen üzemekből áll majd: magyarok tervezték, építették, működtetik, magyarok dolgoznak benne, és magyar családi tulajdonban van. Ebből kellene még néhány ezer – mondta.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Kovács F. László, az Ongropack Kft. tulajdonosa (k), Kovács Eszter (b2) és Szabó Gyula (b) ügyvezető igazgatók, Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó társaság szirmabesenyői gyárának avatásán 2018. március 27-én.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Kovács F. László, az Ongropack Kft. tulajdonosa (k), Kovács Eszter (b2) és Szabó Gyula (b) ügyvezető igazgatók, Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó társaság szirmabesenyői gyárának avatásán 2018. március 27-én. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A miniszterelnök szerint Észak-Borsod az ország leggyorsabban felzárkózó térsége, és meggyőződése, hogy Északkelet-Magyarország pedig az egyik leggyorsabban fejlődő térség lesz a következő években. „Ha így folytatják, akkor pár éven belül olyan iparközpontokkal fognak versenyezni, mint Győr vagy Kecskemét” – mondta, kormányzati támogatást ígérve. Azt mondta, gazdasági-stratégiai cél, és egész Magyarországnak érdeke, hogy ez a térség az egyik legfontosabb gazdasági központtá erősödjön vissza. A szavait azzal zárta: nem szeretné, ha a borsodi régió és az egész ország visszacsúszna oda, ahonnan a rendszerváltáskor elindult.

Csöbör Katalin fideszes képviselő fotójából kiderült, hogy Rogán Antal propagandaminiszter is elkísérte Orbán Viktort Alsózsolcára:

Orbán Viktor és Csöbör Katalin Alsózsolcán, a háttérben Rogán Antal.
photo_camera Orbán Viktor és Csöbör Katalin Alsózsolcán, a háttérben Rogán Antal. Fotó: Csöbör Katalin / Faceboom

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.