Orbán Szirmabesenyőn: Ha kormányváltás lesz, az ÖSSZES gazdasági erőforrás a bevándorlóország felépítésére megy majd

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Orbán Viktor miniszterelnök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szirmabesenyőn, a PVC műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Ongropack Kft. telephely-beruházási projektjének avatóünnepségén az MTI szerint arról beszélt, hogy:

  • Ha Magyarország elhibázza a döntést az április 8-ai választáson, és a nyugat-európai irányba kanyarodik a bevándorláspolitika, akkor a magyar gazdaság fejlődése megáll.
  • Ha azok kerülnek kormányra, akik Magyarországot bevándorlóországgá alakítanák, akkor az összes meglévő gazdasági erőforrás a bevándorlóország felépítésére megy majd.
  • „Akkor nem lesznek milliárdok, sőt százmilliók sem, sőt tízmilliók sem, amit magyar vállalkozások rendelkezésére tudnánk bocsátani, hogy abból magyarok ezreinek és tízezreinek munkahelyeket tudjanak teremteni.”
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Szerinte Magyarország újraiparosítása jó ütemben halad, olyan tempóban, amit 8 éve kevesen hittek volna. Ráadásul ma már nem csak a külföldi multinacionális cégek beruházásairól szólnak a hírek, egyre több ugyanis a nemzetközi versenyben is helyt álló magyar vállalat, a magyar vállalkozások soha nem voltak olyan erősek, mint most,  véli ő.

A következő néhány év iparfejlesztési programját is vázolta: a cél a magyar cégek mielőbbi „súlycsoportváltása”, vagyis hogy amelyek eddig „pehelysúlyúak voltak, lépjenek fel a középsúlyba”, „a középsúlyúak pedig jussanak fel a nehézsúlyúak közé”. Orbán szerint erre minden esély meg is van, mert a rendszerváltás utáni időszak legjelentősebb gazdaságfejlesztési programját indították el.

„A mi szívünkhöz azok a beruházások állnak a legközelebb, amelyeket magyar emberek valósítanak meg” – mondta. Szerinte a mostani szirmabesenyői beruházás a magyar vállalkozások önbecsülését is fejleszti.

Az Ongropack Kft. projektjét méltatva Orbán azt mondta, mindig is így képzelte el Magyarország jövőjét, hogy ilyen üzemekből áll majd: magyarok tervezték, építették, működtetik, magyarok dolgoznak benne, és magyar családi tulajdonban van. Ebből kellene még néhány ezer – mondta.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Kovács F. László, az Ongropack Kft. tulajdonosa (k), Kovács Eszter (b2) és Szabó Gyula (b) ügyvezető igazgatók, Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó társaság szirmabesenyői gyárának avatásán 2018. március 27-én.Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

A miniszterelnök szerint Észak-Borsod az ország leggyorsabban felzárkózó térsége, és meggyőződése, hogy Északkelet-Magyarország pedig az egyik leggyorsabban fejlődő térség lesz a következő években. „Ha így folytatják, akkor pár éven belül olyan iparközpontokkal fognak versenyezni, mint Győr vagy Kecskemét” – mondta, kormányzati támogatást ígérve. Azt mondta, gazdasági-stratégiai cél, és egész Magyarországnak érdeke, hogy ez a térség az egyik legfontosabb gazdasági központtá erősödjön vissza. A szavait azzal zárta: nem szeretné, ha a borsodi régió és az egész ország visszacsúszna oda, ahonnan a rendszerváltáskor elindult.

Csöbör Katalin fideszes képviselő fotójából kiderült, hogy Rogán Antal propagandaminiszter is elkísérte Orbán Viktort Alsózsolcára:

Orbán Viktor és Csöbör Katalin Alsózsolcán, a háttérben Rogán Antal.Fotó: Csöbör Katalin / Faceboom

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.