Oroszlán ölt meg egy állatkerti gondozót Mexikóban

Oroszlán végzett egy állatgondozóval a mexikói Tulancingo állatkertjében. A hétfőn nyilvánosságra hozott vizsgálat szerint emberi hiba okozta a tragédiát.

A mexikói környezetvédelmi hatóság jelentése szerint az oroszlánok élőhelyét körülvevő kerítések és rácsok teljesen épek voltak, azokon nem szökhetett át az oroszlán, amely halálra marta a gondozót.

A Nicolas Bravo állatkertben folytatott vizsgálat megállapította, hogy a tragédiát emberi hiba okozhatta, talán az, hogy a gondozó véletlenül nyitva felejtette az oroszlánok alvóhelyét és etetőhelyét elválasztó kaput.

Az állatgondozót tíz napja támadta meg egy oroszlán, amikor a ketrecet takarította. A helyszínre érkező szakemberek nyugtató injekciókkal próbálták lecsillapítani az állatot, de már nem tudták megmenteni a dolgozót.

A mexikói hatóságok hétfőn arról is beszámoltak, hogy nyomozóik két kölyökoroszlánt találtak egy mexikóvárosi magánházban. Fotókon látható az egyik kisoroszlán a ház teraszán, amelyet csak egy fémkapu választ el az utcától.

A kölyköket elkobozták a magánszemélytől, mivel nem tudta hiteles dokumentumokkal igazolni, hogy honnan származnak. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.