Rendkívül magas volt a szintetikus opioidok aránya Prince szervezetében

2018 március 27., kedd 4:52
49

Az AP szerezte meg Prince holttestének toxikológiai vizsgálatáról szóló dokumentumokat. Ezek szerint a zseniális zenész szervezetében „rendkívül magas” volt a fentanil nevű opiod aránya. 

Prince-t 2016 április 21-én találták meg öntudatlan állapotban Minnesotában, nem sokkal később meghalt. A kórboncnoki jelentés szerint az 57 éves zenésszel fentanil-túladagolás végzett. A fentanil az egyik fő okozója az Egyesült Államokban terjedő, rengeteg halálos áldozatot szedő opioidválságnak. Erről korábban nagyon részletes cikkben számoltunk be, érdemes újraolvasni. 

A most közölt adatok szerint Prince vérében literenként 67,8 mikrogrammnyi fentanilt találtak, ez egyértelműen oka lehetett a halálnak. 

Prince a jelentés szerint szájon át, tabletta formájában szedte a súlyos függőséget okozó fájdalomcsillapítót. Halála előtt egy nappal hívta fel éppen titkára az ismert kaliforniai függőségi terapeutát, Howard Kornfeldet, akinek arról beszélt, hogy komoly egészségügyi vészhelyzettel állnak szemben. De mire Kornfeld bárkit a helyszínre tudott volna küldeni, már túl késő volt. 

A hatóságok a hírek szerint még nyomozni terveznek azzal kapcsolatban, hogy nem történt-e visszaélés, azaz nem másnak receptre felírt fájdalomcsillapítók kötöttek-e ki Princenél. (AP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt