Rendkívül magas volt a szintetikus opioidok aránya Prince szervezetében

külföld
2018 március 27., 04:52
comments 48

Az AP szerezte meg Prince holttestének toxikológiai vizsgálatáról szóló dokumentumokat. Ezek szerint a zseniális zenész szervezetében „rendkívül magas” volt a fentanil nevű opiod aránya. 

Prince-t 2016 április 21-én találták meg öntudatlan állapotban Minnesotában, nem sokkal később meghalt. A kórboncnoki jelentés szerint az 57 éves zenésszel fentanil-túladagolás végzett. A fentanil az egyik fő okozója az Egyesült Államokban terjedő, rengeteg halálos áldozatot szedő opioidválságnak. Erről korábban nagyon részletes cikkben számoltunk be, érdemes újraolvasni. 

A most közölt adatok szerint Prince vérében literenként 67,8 mikrogrammnyi fentanilt találtak, ez egyértelműen oka lehetett a halálnak. 

Prince a jelentés szerint szájon át, tabletta formájában szedte a súlyos függőséget okozó fájdalomcsillapítót. Halála előtt egy nappal hívta fel éppen titkára az ismert kaliforniai függőségi terapeutát, Howard Kornfeldet, akinek arról beszélt, hogy komoly egészségügyi vészhelyzettel állnak szemben. De mire Kornfeld bárkit a helyszínre tudott volna küldeni, már túl késő volt. 

A hatóságok a hírek szerint még nyomozni terveznek azzal kapcsolatban, hogy nem történt-e visszaélés, azaz nem másnak receptre felírt fájdalomcsillapítók kötöttek-e ki Princenél. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.