Rendkívül magas volt a szintetikus opioidok aránya Prince szervezetében

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az AP szerezte meg Prince holttestének toxikológiai vizsgálatáról szóló dokumentumokat. Ezek szerint a zseniális zenész szervezetében „rendkívül magas” volt a fentanil nevű opiod aránya. 

Prince-t 2016 április 21-én találták meg öntudatlan állapotban Minnesotában, nem sokkal később meghalt. A kórboncnoki jelentés szerint az 57 éves zenésszel fentanil-túladagolás végzett. A fentanil az egyik fő okozója az Egyesült Államokban terjedő, rengeteg halálos áldozatot szedő opioidválságnak. Erről korábban nagyon részletes cikkben számoltunk be, érdemes újraolvasni. 

A most közölt adatok szerint Prince vérében literenként 67,8 mikrogrammnyi fentanilt találtak, ez egyértelműen oka lehetett a halálnak. 

Prince a jelentés szerint szájon át, tabletta formájában szedte a súlyos függőséget okozó fájdalomcsillapítót. Halála előtt egy nappal hívta fel éppen titkára az ismert kaliforniai függőségi terapeutát, Howard Kornfeldet, akinek arról beszélt, hogy komoly egészségügyi vészhelyzettel állnak szemben. De mire Kornfeld bárkit a helyszínre tudott volna küldeni, már túl késő volt. 

A hatóságok a hírek szerint még nyomozni terveznek azzal kapcsolatban, hogy nem történt-e visszaélés, azaz nem másnak receptre felírt fájdalomcsillapítók kötöttek-e ki Princenél. (AP)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.