Új-Zéland is szívesen kiutasított volna egy orosz kémet, de nem találtak egyet sem az országban

külföld
2018 március 27., 06:18
comments 85

Új-Zéland kormánya is szeretett volna jó szövetségese lenni Nagy-Britanniának, és csatlakozva a több mint 20 országhoz, szintén kiutasítani egy orosz kémet az országból, válaszul a Nagy-Britanniában elkövetett idegméreg-támadás miatt, de egyáltalán nem találtak ilyet.

photo_camera Fotó: ANDY WHARTON/AFP

Jacinda Ardern miniszterelnök elmondása szerint a kormány képtelen volt egyetlen be nem jelentett hírszerzőtisztet sem találni az országban, hogy aztán hazaküldhessék, pedig a hatóságok direkt rá is kerestek most.

Ardern elmondta azt is, hogy annyira persze nem lepte meg, hogy Új-Zéland nem foglal el előkelő helyet az orosz hírszerzők munkájában. (FT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.