Új-Zéland is szívesen kiutasított volna egy orosz kémet, de nem találtak egyet sem az országban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Új-Zéland kormánya is szeretett volna jó szövetségese lenni Nagy-Britanniának, és csatlakozva a több mint 20 országhoz, szintén kiutasítani egy orosz kémet az országból, válaszul a Nagy-Britanniában elkövetett idegméreg-támadás miatt, de egyáltalán nem találtak ilyet. 

Fotó: ANDY WHARTON/AFP

Jacinda Ardern miniszterelnök elmondása szerint a kormány képtelen volt egyetlen be nem jelentett hírszerzőtisztet sem találni az országban, hogy aztán hazaküldhessék, pedig a hatóságok direkt rá is kerestek most. 

Ardern elmondta azt is, hogy annyira persze nem lepte meg, hogy Új-Zéland nem foglal el előkelő helyet az orosz hírszerzők munkájában. (FT)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.