Feljelentették egy budai gimnázium igazgatóját

Mivel a szülők többszöri kérése ellenére sem hozta nyilvánosságra a Budai Nagy Antal Gimnázium alapítványa a 2016-os éves beszámolóját, ezért a szülői választmány feljelentést tett az iskola és egyben az alapítvány vezetője, Manolovitsné Erdőközi Orsolya ellen - írja a 24.hu.

Az igazgatónak először tavaly jelezték a szülők, hogy szeretnének belenézni az alapítvány költségvetésébe, akkor azt mondta a szülői választmány elnökének, Lukácsi Krisztinának, hogy kérjen egy időpontot, és megmutatja neki a beszámolót, ám ez végül nem történt meg. A februári választmányi ülésre a szülő ismételt kérésére sem vitte magával a dokumentumokat. Az igazgató ígéretet tett ugyan, hogy két héten belül nyilvánosságra hozza, de ez sem következett be. 

Végül a szülők egy utolsó, 24 órás haladékot adtak neki, de az alapítvány elszámolását továbbra sem láthatták, ezért feljelentést tettek a rendőrségen.

Azt, hogy az iskola alapítványával valami nem stimmel, az is bizonyítja, hogy az iskola évek óta működő alapítványát kizárták az 1 %-os felajánlásokra jogosult szervezetek közül, ami komoly anyagi hátrányt okozott az alapítványnak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.