Feljelentették egy budai gimnázium igazgatóját

2018 március 29., csütörtök 3:50
59

Mivel a szülők többszöri kérése ellenére sem hozta nyilvánosságra a Budai Nagy Antal Gimnázium alapítványa a 2016-os éves beszámolóját, ezért a szülői választmány feljelentést tett az iskola és egyben az alapítvány vezetője, Manolovitsné Erdőközi Orsolya ellen - írja a 24.hu.

Az igazgatónak először tavaly jelezték a szülők, hogy szeretnének belenézni az alapítvány költségvetésébe, akkor azt mondta a szülői választmány elnökének, Lukácsi Krisztinának, hogy kérjen egy időpontot, és megmutatja neki a beszámolót, ám ez végül nem történt meg. A februári választmányi ülésre a szülő ismételt kérésére sem vitte magával a dokumentumokat. Az igazgató ígéretet tett ugyan, hogy két héten belül nyilvánosságra hozza, de ez sem következett be.

Végül a szülők egy utolsó, 24 órás haladékot adtak neki, de az alapítvány elszámolását továbbra sem láthatták, ezért feljelentést tettek a rendőrségen.

Azt, hogy az iskola alapítványával valami nem stimmel, az is bizonyítja, hogy az iskola évek óta működő alapítványát kizárták az 1 %-os felajánlásokra jogosult szervezetek közül, ami komoly anyagi hátrányt okozott az alapítványnak.