18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Lefejezős filmeket nézett, és attól félt, hogy pszichopata a svéd újságíró meggyilkolásával vádolt dán feltaláló

bűnügy
2018 március 29., 06:37
comments 54

A svéd újságíró, Kim Wall meggyilkolásával és megcsonkításával vádolt dán feltaláló, Peter Madsen azt mondta a bíróságon, a nő halála után pszichózisa volt, és a családját akarta megmenteni azzal, hogy feldarabolta és a tengerbe dobta az újságíró holttestét. Hozzátette, a részletekről beszélni sem akar, annyira rettenetes az egész - írja a Daily Beast.

Madsen húsz perccel azután, hogy feldarabolta Wall holttestét, sms-t küldött a feleségének, melyben arról írt, kis kalandon van a tengeralattjárón, és puszikat és öleléseket küld a cicáknak. Az üzenetet felolvasták a bíróságon is, ahol a nő meggyilkolásáért, megcsonkításáért és  szexuális bántalmazásért kell felelnie. 

Az ügyész, Jakob Buch-Jepsen kérdésére Madsen elmondta, Wall halála után - mely állítása szerint baleset volt - először arra gondolt, magával is végez, de aztán rájött, hogy túlságosan hiányoznának neki a macskái. „Nem tudtam semmi másra gondolni, csak hogy valódi katasztrófa történt a tengeralattjárón” -mondta.

Az ügyész ragaszkodott hozzá, hogy ossza meg vele mégis a bűncselekmény részleteit, ekkor elmondta, a test feldarabolása „egy őrült helyzet volt”, az ötletet pedig a Se7en című, 1995-ös thrillerből vette. Az ügyész kérdésére, hogy nem érzi-e nagyon furcsának ezt a választ, azt mondta, nem gondolja, hogy ebben bármi szokatlan lenne, ebben a filmben ugyanis van egy jelenet, melyben levágják egy ember fejét. Ezután beszélt arról is, hogyan rakta Wall lábait a vécébe, hogy le tudja vágni a fejét. Erről azt mondta, „nagyon kellemetlen volt, és nem úgy ment, ahogy eltervezte”. A számítógépe merevlemezén talált lefejezős videók és Wall lefejezése között állítása szerint nincs összefüggés, pusztán „egybeesés”.

Tanúskodott Emma Sullivan újságíró is, aki korábban a Sky News megbízásából forgatott dokumentumfilmet a feltalálóról, ő azt mondta, nem sokkal a gyilkosság előtt Madsen azt mondta neki, attól tart, hogy ő esetleg egy pszichopata.

A férfi ügyében április végén várható ítélet, addig még hat alkalommal ül össze a bíróság Koppenhágában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.