Saját magához képest is nagyot csúsztatott Donald Trump

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Egyesült Államok elnöke olyan képeket posztolt szerdán Twitterre, melyeken az látható, ahogy daruk emelik a helyükre a fal alkotóelemeit. A képek mellett azt írja, nagyszerű híreket kapott a déli fal megépítése ügyében - írja a Guardian.

Csakhogy a fotókon valójában az látható, ahogy Kaliforniában, Calexicóban cserélik le a még a kilencvenes években épült kerítést. Az tény, hogy az új fal jelentősen magasabb lesz, mint a korábbi. Trump egyik fontos választási ígérete volt a fal megépítése, amihez eddig képtelen volt előteremteni a forrásokat. A Trump elképzelései szerint felhúzott déli fal a becslések szerint úgy 20 milliárd dollárba kerülne. 


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.