Saját magához képest is nagyot csúsztatott Donald Trump

Az Egyesült Államok elnöke olyan képeket posztolt szerdán Twitterre, melyeken az látható, ahogy daruk emelik a helyükre a fal alkotóelemeit. A képek mellett azt írja, nagyszerű híreket kapott a déli fal megépítése ügyében - írja a Guardian.

Csakhogy a fotókon valójában az látható, ahogy Kaliforniában, Calexicóban cserélik le a még a kilencvenes években épült kerítést. Az tény, hogy az új fal jelentősen magasabb lesz, mint a korábbi. Trump egyik fontos választási ígérete volt a fal megépítése, amihez eddig képtelen volt előteremteni a forrásokat. A Trump elképzelései szerint felhúzott déli fal a becslések szerint úgy 20 milliárd dollárba kerülne. 


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.