Már 500 millió euróval nőtt a 2024-es párizsi olimpia rendezési költsége

külföld
2018 március 30., 15:47
comments 62

Mióta szeptember közepén megnyerte a 2024-es nyári játékok rendezési jogát Párizs,

500 millió euróval (156 milliárd forint) nőtt a rendezés költségvetése,

számolt be a Reuters francia kormányzati jelentésre hivatkozva. A pénteken publikált tanulmány szerint a 6,8 milliárdos büdzsével tervezett nyári olimpia helyszíneik terveit felül kell vizsgálni, különben félő, hogy azok közül több nem készül el időben. Az olimpiai falu helyszínén régészeti feltárás hátráltatja a munka megkezdését. A médiaközpont méretét már csökkentét, a vizes helyszín pedig a becsléseknél 170 millió euróval többe kerül.  

A tanulmány kiemelte: a legnagyobb kockázatot az jelenti, hogy egyszerűen nem készülnek el időben azok a fejlesztések, amik az olimpiai és a paralimpiai játékokhoz elengedhetetlenül szükségesek. Egy korábbi jelentés szerint csak a párizsi metróhálózat jelentős bővítésére több milliárd eurót kell fordítani, ami el sem készül 2024-re.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.