No de ki mondja meg a tuti frankót Weinstein-ügyben? Hát persze, hogy Putyin szóvivője!

külföld
2018 március 29., 22:39

Aki dollármilliók reményében lefekszik egy férfival, az nem más, mint prostituált – mondta csütörtökön Moszkvában Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin elnök szóvivője azokról a nőkről, akik Harvey Weinstein filmproducert szexuális bűncselekményekkel vádolják.

Peszkov diákok előtt beszélt arról, hogy szerinte a Weinsteint vádoló nők sok olyan dolgok tettek, melyek összeegyeztethetetlenek a becsületességgel és a méltósággal. „Több százmillió dollárt kerestek, és tíz évvel később előállnak azzal, hogy Weinstein bűnös” – fejtegette Peszkov, akit az Eho Moszkvi ellenzéki rádió idézett. „Lehet, hogy (Weinstein) egy rohadék, de egyikük se ment a rendőrségre! Nem, ők dollármilliókat akartak. Tudják, minek nevezzük azt, aki tízmillió dollárokért lefekszik egy férfival? Prostituáltnak!” – magyarázta az orosz elnök szóvivője.

Peszkov egy orosz képviselő, Leonyid Szluckij ügyével kapcsolatban hozta fel Weinsteint. Szluckijt újságírók vádolták meg szexuális zaklatással, de az illetékes parlamenti bizottság tisztázta a vádak alól, ami felháborodást keltett az orosz sajtóban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.