A DK mezőtúri aktivistái azt mondták, hogy ők inkább a Jobbik jelöltjére szavaznának

POLITIKA
2018 március 31., 19:00
comments 331

Meglepő hozzászólás érkezett a Jobbik törökszentmiklósi jelöltjének Facebook-oldalára. Szelindi Andrea, a Demokratikus Koalíció helyi elnöke írta:

„A 4. vk DK elnöke vagyok. A mezőtúri aktivistáim leültek velem és elmondták, hogy nagyon sajnálják, de azt kell mondaniuk, hogy Csányi Tamásra fognak szavazni, mert..... 

Megindokolták. 

Egy percig sem jutott eszembe, hogy lebeszéljem őket. A képviselőjüket keresik, az emberi oldalt mérlegelik, nem a párthovatartozást. Ez így van rendjén! Ezt tartom követendőnek mindenhol.”

2014-ben így nézett ki a választási eredménye:

Boldog István (Fidesz): 18 524
Csányi Tamás (Jobbik): 13 436
Rózsa Endre (MSZP): 9 386

Vagyis az aktivisták esetleg azt gondolhatták, hogy a jobbikos jelölt esélyesebb, mint a saját pártjuk támogatásával induló MSZP-s. A taktikaiszavazas.hu is Csányit hozza ki esélyesnek.

Az Index próbálta elérni Szelindit, de csak Gréczy Zsolttal, a DK szóvivőjével tudtak beszélni, aki azt mondta, hogy 

  • a kommentet már letörölték, 
  • az egy hiba volt, 
  • de mennek tovább, 
  • a Jobbikkal pedig nincs együttműködés, 
  • és szerinte „hasonlók vannak országszerte minden oldalon”. 

(via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.