A DK mezőtúri aktivistái azt mondták, hogy ők inkább a Jobbik jelöltjére szavaznának

Meglepő hozzászólás érkezett a Jobbik törökszentmiklósi jelöltjének Facebook-oldalára. Szelindi Andrea, a Demokratikus Koalíció helyi elnöke írta:

„A 4. vk DK elnöke vagyok. A mezőtúri aktivistáim leültek velem és elmondták, hogy nagyon sajnálják, de azt kell mondaniuk, hogy Csányi Tamásra fognak szavazni, mert..... 

Megindokolták. 

Egy percig sem jutott eszembe, hogy lebeszéljem őket. A képviselőjüket keresik, az emberi oldalt mérlegelik, nem a párthovatartozást. Ez így van rendjén! Ezt tartom követendőnek mindenhol.”

2014-ben így nézett ki a választási eredménye:

Boldog István (Fidesz): 18 524
Csányi Tamás (Jobbik): 13 436
Rózsa Endre (MSZP): 9 386

Vagyis az aktivisták esetleg azt gondolhatták, hogy a jobbikos jelölt esélyesebb, mint a saját pártjuk támogatásával induló MSZP-s. A taktikaiszavazas.hu is Csányit hozza ki esélyesnek.

Az Index próbálta elérni Szelindit, de csak Gréczy Zsolttal, a DK szóvivőjével tudtak beszélni, aki azt mondta, hogy 

  • a kommentet már letörölték, 
  • az egy hiba volt, 
  • de mennek tovább, 
  • a Jobbikkal pedig nincs együttműködés, 
  • és szerinte „hasonlók vannak országszerte minden oldalon”. 

(via Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.