Ferenc pápa azt mondta egy olasz újságírónak, hogy a pokol nem létezik

2018 március 31., szombat 6:49
330

Az olasz La Repubblica lapban szerdán megjelent egy cikk, amelyben a lap egyik alapítója, a 93 éves Eugenio Scalfari azt írta, Ferenc pápa egy privát találkozójukon azt mondta neki, a pokol nem létezik.

Scalfari a húsvéti hétvége előtt találkozott a katolikus egyházfővel, akitől megkérdezte, mi történik a bűnös lelkekkel. Az újságíró szerint a pápa erre azt válaszolta neki, hogy azok, akik nem kérnek megbocsájtást, egyszerűen eltűnnek. “A pokol nem létezik, a bűnös lelkek elveszése létezik” - idézte az újságíró a pápát.

A Vatikán pénteken közleményben magyarázta az esetet. A Szentszék szerint az újságcikk nem pontos leirata Ferenc pápa szavainak. Az újságíró privát találkozón vett részt a pápával, ott pedig a pápa nem interjút adott (Scalfari még 2013-ban barátkozott össze a pápával, és amúgy az interjúit nem szokta rögzíteni).

A katolikus hitben fontos szerepe van a pokolnak, a bűnösök büntetése ugyanis az, hogy a pokol örökké elválasztja őket istentől. (The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt