Magyar Nemzet: Fiktív kampányrendezvényeket akart lepapírozni a roma önkormányzat elnöke

politika
2018 március 31., 05:39
comments 146

Egy, a Magyar Nemzet birtokába került hangfelvétel szerint fiktív kampányrendezvényeket akart lepapíroztatni az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke. Az ibrányi Balogh János egy helyi rendezvényszervezőt akart rábeszélni arra: adjon számlát arról, hogy színpadot, hangosítást biztosított különféle szabolcsi helyszínekre szervezett kampányrendezvényeken.

“Nyilván több településen kellene csinálnunk kampányt papíron. Papíron. Nem kell megcsinálni semmit.” - idézi a újság Baloghot a hangfelvétel alapján. Az ellentételezés pedig az ORÖ pénzéből valósulna meg. Ehhez a cégvezetőnek el kellene küldenie a céges adatait a gazdasági vezetőnek, ők meg visszaküldik a szerződést, majd a pénzt. “Az elnök úrral egyeztetve” - a felvétel szerint ezt kell beleírnia az e-mailbe. A hangfelvétel szerint Balogh azt is felemelgeti, hogy Pesten ugyanezt 12 százalékért csinálják, és ha hárommilliót visszahoz neki, akkor kap “hatszázat”.

A felvételt itt hallgathatja meg:

A felvételen Balogh azt is elmondja, hogy bár MSZP-s kötödésű, egyéniben a 2-es Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választókerület fideszes jelöltjét, Vinnai Győzőt támogatja, és kampányolni is fog mellette.

A ibrányi rendezvényszervező nemet mondott Balogh ajánlatára, és a cikkből kiderül az is, hogy ő készítette a hangfelvételt. Elmondta, hogy nem szokása rögzíteni az ügyfeleivel folytatott beszélgetéseket, most azért tett kivételt, mert már a találkozó egyeztetésekor felmerült a törvénytelenség gyanúja.

A Magyar Nemzet az ügyben feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.