Három síelőt temetett maga alá egy lavina a svájci alpokban

baleset
2018 április 01., 12:12

Hárman meghaltak, ketten könnyebben megsérültek Valais kantonban, ahol egy lavina sodort magával síelőket szombat délután. A síelők Európa leghosszabb gleccsere, a 23 kilométeren keresztül húzódó Aletsch-gleccseren át igyekeztek eljutni a 2200 méter magasságban fekvő Fiescheralp térségébe, amikor a baleset történt. A rendőrség első jelentése szerint a lavina áldozatai spanyol állampolgárok. Egy másik síelő csapat észlelte a lavinát és segített a segítségükre, ők mentették ki a sérülteket és fedezték fel a holttesteket. A mentést nehezítették a rossz időjárási és látási viszonyok is.

Az Aletsch-gleccser Svájcban
photo_camera Az Aletsch-gleccser Svájcban Fotó: SCHROEDER Alain / hemis.fr/hemis.fr

(AP / Time)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.