Orbán: A Vona-Gyurcsány paktum létezik

Orbán a Bayer show stúdiójában 2018. március 30-ánFotó: Echo TV screenshot

Pénteken régi barátjánál, Bayer Zsoltnál járt a kormányfő az Echo TV-ben, de a beszélgetés felvétele csak vasárnap este került adásban Mészáros Lőrinc televíziójában. 

A Bayer Show természetesen a Fidesz hónapok, sőt évek óta építgetett és ezerszer ismételgetett paneljeinek felmondásáról szólt, de azért akadt benne egy-két figyelemre méltó részlet is. 

Az interjú elején, némileg váratlan módon arról beszélt, hogy a humor, az önirónia, az abszurd iránti érzék a mai napig jellemző a Fideszre és kampányaira.


Ezután már kevesebb fogáékonyságot mutatott a humorra, inkább hosszan ecsetelte az április 8-i választás jelentőségét. Azt mondta, 1990 óta nem volt olyan fontos választás az ország életében, mint a most következő. 

„1998-ban ki tudtuk javítani a Bokros csomagot, és 2010-ben is még vissza lehetett hozni a Gyurcsányék által csődbe taszított országot. Mindig bízhattunk benne, hogy majd kijavítjuk. Most viszont, ha elhibázzuk a választást, és bevándorlóország leszünk, akkor a kevert népességű Magyarországot már nem fogjuk tudni visszaváltoztatni. Aki bejön, itt marad”

– mondta a miniszterelnök, aki szerint nagy lehetőség előtt áll az ország, mert tanulhat még Nyugat-Európa rossz példájából. 

Nyugat-Európáról azt is elmondta, hogy ott újabban cenzúra van: a migrációról szóló híreket kihagyják, módosítják. „Még a szociális médiában is ez történik” – próbált korszerűen fogalmazni, majd a nemzetközi baloldal nemzetellenes természetét elemezte hosszasan. Ezen a pályán egészen odáig jutott, hogy ő ismer olyan baloldali pártokat, amelyek kimondottan abból a célból támogatják a bevándorlást, mert azzal számolnak: a beözönlő emberek később állampolgárságot szerezve úgysem szavaznak majd a kereszténydemokrata pártokra.

Az interjú vége felé még felmondott néhány fontos kampányszlogent. Kijelentette például, hogy Vona-Gyurcsány paktum létezik, amire a legjobb bizonyíték, hogy a Jobbik nem szavazta meg a bevándorlásellenes alkotmánymódosítást, és ezzel bekerült az akolba, amit Soros György finanszíroz. 

Orbán szerint az ellenzék ugyan esetlennek látszik, de komoly erők állnak mögöttük, akik tolják, finanszírozzák őket.

„Mi a teendő? Mi tudunk tenni? Miben tudunk segíteni?”

– tette fel lelkesen az utolsó kérdést Bayer, amire Orbán azt felelte: a helyzet egyszerű. 

„Nekünk Magyarország az első, és vannak Soros jelöltjei, akiknek valami más. Akinek Magyarország az első, az ne maradjon otthon. A sorosisták mind szavaznak, legyünk ott mi is.”

Orbán végül bejelentette, hogy pénteken Székesfehérváron kampányzáró nagygyűlést tart a Fidesz, és oda várja híveit.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.