SUP-ra támadt a cápa Hawaii partjainál, strandokat zártak le

ÁLLAT
2018 április 01., 17:21
comments 120

Súlyosan megsérült egy férfi egy szombat reggel történt cápatámadásban Hawaii partjainál, a Kukio Beachen, nem messze Hualalaitól. A 25 éves férfi épp egy SUP-on próbált meg a víz felszínén maradni, amikor az állat feldöntötte a deszkát, és megsebesítette. A férfit előbb egy kenuval mentették ki a vízből, majd a helyi tűzoltók szállították helikopterrel a közeli kórházba. Karja és lába is sérült. A partszakaszt az incidens helyszínétől mindkét irányba 1,5 kilométerre lezárták. A férfi a hírek szerint helyi illetőségű, édesapjával ment ki a vízre. A hatóságok szerint a szigeten 2015-ben történt utoljára cápatámadás, 2007 és 2016 között összesen 65 alkalommal támadt az állat emberre.

Cápa Hawaii partjainál
photo_camera Cápa Hawaii partjainál Fotó: Philip Waller/Image Source

(AP / WaPo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.