Venezuelában olyan súlyossá vált az élelmiszerhiány, hogy a templomok is kifogytak az ostyából

A kolumbiai egyház 250 ezer ostyát adományozott a venezuelai katolikus egyháznak, ami az országban kialakult liszthiány miatt került bajba az áldozásnál. 

Fotó: WIN MCNAMEE/Getty Images/AFP

A katolikus szertartás szerint a megszentelt ostya Jézus testét jelképezi, ezért az ostyahiány különösen komoly gondot jelent húsvét környékén. Néhány helyen már a hívőktől kértet lisztet, hogy ostyát tudjanak gyártani.  

Venezuelában egyébként komoly hiány van más élelmiszerekből és gyógyszerekből is. A kolumbiai egyház erkölcsi kötelességének látta, hogy húsvét előtt ellássa ostyákkal a venezuelaiakat. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.