Venezuelában olyan súlyossá vált az élelmiszerhiány, hogy a templomok is kifogytak az ostyából

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A kolumbiai egyház 250 ezer ostyát adományozott a venezuelai katolikus egyháznak, ami az országban kialakult liszthiány miatt került bajba az áldozásnál. 

Fotó: WIN MCNAMEE/Getty Images/AFP

A katolikus szertartás szerint a megszentelt ostya Jézus testét jelképezi, ezért az ostyahiány különösen komoly gondot jelent húsvét környékén. Néhány helyen már a hívőktől kértet lisztet, hogy ostyát tudjanak gyártani.  

Venezuelában egyébként komoly hiány van más élelmiszerekből és gyógyszerekből is. A kolumbiai egyház erkölcsi kötelességének látta, hogy húsvét előtt ellássa ostyákkal a venezuelaiakat. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.