A Semjént megvadásztató vállalkozó kapta a közpénzből felújított noszvaji hotel bérleti jogát

Miután az állam 219 millióból felújította a noszvaji Tündérkert Hotelt, ahhoz a vállalkozóhoz került a szálló bérleti joga, aki Semjén Zsolt svédországi vadászatát fizette. 

A Népszava arról ír, hogy a Tündérkert Hotel épülete Farkas József Szaktudás Kiadóház Zrt.-jének adta bérbe az állam húsz évre. Az eredeti tervek szerint a felújítás után főleg hátrányos helyzetű felnőtteket, fiatalokat és velük foglalkozó tanárokat, mentorokat fogadtak volna az épületegyüttesben. 

Ezért felújították a tetőt és a födémet, szigeteltek, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették az intézmény fűtését, vízrendszerét. Csakhogy a hátrányos helyzetű gyerekek helyett Semjén vadásztársa kapta.

A Semjént vadásztató Farkas József cége ráadásként megkapta a copf stílusban épült De La Motte kastélynak a fenntartási jogát is.

Farkas József és Semjén Zsolt bizalmas viszonyára akkor derült fény, amikor kiderült, hogy a vállalkozó fizette a miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatait, többek között azt is, amikor a kereszténydemokrata vezető egy háziállatként tartott rénszarvast lőtt le. Az vadászatok miatt a svéd rendőrség vizsgálatot indított, mert az egyik rénszarvas tulajdonosa állította, hogy nem adott engedélyt az állat kilövésére.