A Semjént megvadásztató vállalkozó kapta a közpénzből felújított noszvaji hotel bérleti jogát

2018 április 3., kedd 5:13
167

Miután az állam 219 millióból felújította a noszvaji Tündérkert Hotelt, ahhoz a vállalkozóhoz került a szálló bérleti joga, aki Semjén Zsolt svédországi vadászatát fizette. 

A Népszava arról ír, hogy a Tündérkert Hotel épülete Farkas József Szaktudás Kiadóház Zrt.-jének adta bérbe az állam húsz évre. Az eredeti tervek szerint a felújítás után főleg hátrányos helyzetű felnőtteket, fiatalokat és velük foglalkozó tanárokat, mentorokat fogadtak volna az épületegyüttesben. 

Ezért felújították a tetőt és a födémet, szigeteltek, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették az intézmény fűtését, vízrendszerét. Csakhogy a hátrányos helyzetű gyerekek helyett Semjén vadásztársa kapta.

A Semjént vadásztató Farkas József cége ráadásként megkapta a copf stílusban épült De La Motte kastélynak a fenntartási jogát is.

Farkas József és Semjén Zsolt bizalmas viszonyára akkor derült fény, amikor kiderült, hogy a vállalkozó fizette a miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatait, többek között azt is, amikor a kereszténydemokrata vezető egy háziállatként tartott rénszarvast lőtt le. Az vadászatok miatt a svéd rendőrség vizsgálatot indított, mert az egyik rénszarvas tulajdonosa állította, hogy nem adott engedélyt az állat kilövésére.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt