A Fidesz a soproni sírásót is beszervezte volna a választási kampányba

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Hír TV-online birtokába került egy lista, amelyet a portál szerint még a Fidesz állított össze a 2014-es választási kampányban, és a Sopronban, valamint a város környékén élő embereket listázza annak alapján, hogy mennyire lojálisak a párthoz, milyen kapcsolati rendszerük van és milyen haszonnal járna a beszervezésük a kampányba.

A megnyerni kívánt emberek között van egyházi méltóság, tanárember, büfés, vagy háziorvos, de egy komplett zenekart is be akartak szervezni.

A név mellett feltüntetik a róla alkotott véleményt, például azt, hogy hány embert ismer, milyen a politikai beállítottsága, majd következik a módszer, amivel meggyőzhető az illető. Végül pedig ott vannak a kiszemelt személyes adatai, elérhetőségei.

A portál idéz is a listából. Rajta van például Sopron egyik vezető egyházi méltósága, akit nagyon kedves embernek írnak le, de a fiatalokkal nem ért szót, „ajánlkozó beszélgetésben lehet megnyerni suttogó támogatásra”.

Az idősekhez az egyik idősek otthona szakmai vezetőjén keresztül jutna el a párt, mert a lista szerint ő „hathat a bentlakókra, mert sok emberrel találkozik”. A beszervezésnél viszont ne legyen ott a férje, mert „már rég elváltak”.

A helyi lelkész, esperes, pénzes emberekkel találkozik, csak az a baj vele, hogy nem eléggé fideszes, így hozzá azt írták oda, hogy „ne a politika, hanem a közös ügyek legyen a középpontban”.

Az egyik helyi iskola lelkészéhez pedig azt írták, „véletlenül kell találkoznotok. Politikát utálja. Be kell bizonyítsd neki, hogy jó fej vagy. Az irodalom a szenvedélye. (…) Kellenél neki valamit csinálni: vendég legyél hittanon önkéntesség értéke témában”.

De rajta van a listán a soproni sírásó, „aki sok emberrel társalog, az egyszerűbb rétegből is”, bár megjegyzik: „vigyázni vele, mert annál okosabb, mint aminek látszik először”.

A portálnak az egyik listán szereplő egyházi vezető azt mondta, valószínűnek tartja, hogy szerepelhetett a neve egy hasonló listán, és igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy sikerült-e őt is bevonni a kampányba. A portál kereste Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgatót is a listával kapcsolatban, de ő nem válaszolt a kérdéseikre.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.