Fideszes államtitkár veje használja az uniós támogatásból megépült lovardát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Darányi Ignác Terv keretében az Európai Unió és a magyar kormány 45 493 074 forintnyi támogatást nyújtott a tápiószentmártoni lovarda felújításához 2014-ben és 2015-ben. A cél az volt, hogy az épületben lovas oktatócentrum alakuljon, ahol a diákok ismerkedhetnek a lovakkal és a lovaskultúrával, valamint a lovassporttal foglalkozóknak lehessen itt továbbképzéseket tartani.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Czerván György a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára ismerteti a Hungarikum Bizottság döntését a tápiószentmártoni Kincsem Lovasparkban (Fotó: Bugány János / MTI)Fotó: MTI Fotó: Bugány János

Ehhez képest a hvg.hu szerint az épületet szinte teljesen egyedül használja Czerván György fideszes államtitkár veje, ifjabb Galbács Ferenc fogathajtó. Ő kezdetben azt mondta a hvg-nek, hogy csak itt tartja a lovait, később azonban elismerte, hogy a lovak se az övéi, hanem a Szilvásváradi Állami Ménesgazdasághoz tartoznak.  Galbács ezen kívül nem is akarta beengedni az újságírókat az épületbe, azt mondta, lesznek itt még képzések, de majd csak idén nyártól.

A lovarda átadásával egyébként a hvg forrásai szerint nem volt minden rendben, a korábban a lovardát használó Bozsik József fogathajtó bajnok szerint a pályázaton megnyerték ugyan a pénzt, de egy rakás berendezést nem is vettek meg, csak kölcsönkérték, majd az ünnepélyes átadó után visszavitték a tulajdonosának. Így például egy értékes lószoláriumot is egy kecskeméti lovardától kértek el, majd oda is vitték vissza az átadó után.

Bozsikot később szabályosan kizárták a lovardából, Czervánék még a zárakat is lecseréltették, miután Bozsik szintén lovas szakember fia elítélően nyilatkozott a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett szilvásváradi lovardáról. (hvg.hu)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.