Fideszes államtitkár veje használja az uniós támogatásból megépült lovardát

politika
2018 április 4., 3:36
comments 227

A Darányi Ignác Terv keretében az Európai Unió és a magyar kormány 45 493 074 forintnyi támogatást nyújtott a tápiószentmártoni lovarda felújításához 2014-ben és 2015-ben. A cél az volt, hogy az épületben lovas oktatócentrum alakuljon, ahol a diákok ismerkedhetnek a lovakkal és a lovaskultúrával, valamint a lovassporttal foglalkozóknak lehessen itt továbbképzéseket tartani.

photo_camera Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Czerván György a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára ismerteti a Hungarikum Bizottság döntését a tápiószentmártoni Kincsem Lovasparkban (Fotó: Bugány János / MTI) Fotó: MTI Fotó: Bugány János

Ehhez képest a hvg.hu szerint az épületet szinte teljesen egyedül használja Czerván György fideszes államtitkár veje, ifjabb Galbács Ferenc fogathajtó. Ő kezdetben azt mondta a hvg-nek, hogy csak itt tartja a lovait, később azonban elismerte, hogy a lovak se az övéi, hanem a Szilvásváradi Állami Ménesgazdasághoz tartoznak.  Galbács ezen kívül nem is akarta beengedni az újságírókat az épületbe, azt mondta, lesznek itt még képzések, de majd csak idén nyártól.

A lovarda átadásával egyébként a hvg forrásai szerint nem volt minden rendben, a korábban a lovardát használó Bozsik József fogathajtó bajnok szerint a pályázaton megnyerték ugyan a pénzt, de egy rakás berendezést nem is vettek meg, csak kölcsönkérték, majd az ünnepélyes átadó után visszavitték a tulajdonosának. Így például egy értékes lószoláriumot is egy kecskeméti lovardától kértek el, majd oda is vitték vissza az átadó után.

Bozsikot később szabályosan kizárták a lovardából, Czervánék még a zárakat is lecseréltették, miután Bozsik szintén lovas szakember fia elítélően nyilatkozott a Mészáros Lőrinc cége által kivitelezett szilvásváradi lovardáról. (hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt