Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt vezetője pénteken Budapestre jön

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke pénteken Budapestre látogat, és részt vesz a szmolenszki légikatasztrófa áldozatai emlékművének avatásán - közölte szerdán Varsóban Beata Mazurek, a PiS szóvivője. Mazurek a Twitteren tette közzé az információt, majd a PAP hírügynökséget is tájékoztatta erről - számolt be róla az MTI.

A PAP emellett a lengyel kormányfői hivatalhoz közel álló forrásból úgy értesült, hogy az emlékmű avatásán Mateusz Morawiecki miniszterelnök is részt vesz. A kormányfő hivatala nem adott ki hivatalos közleményt ez ügyben.

A PAP beszámolója szerint a magyar kormány, a fővárosi önkormányzat és Budafok-Tétény önkormányzata együttműködésében létesült, Mementó Szmolenszkért elnevezésű emlékművet péntek délelőtt avatják fel Budapesten. A 2010-es szmolenszki légikatasztrófában a lengyel állami küldöttség 96 tagja halt meg, köztük volt a PiS elnökének ikertestvére, Lech Kaczynski akkori államfő is.

Jaroslaw Kaczynski és pártja a Fidesz egyik legközelebbi szövetségese az Európai Unióban, a Fidesz kampányzáró eseménye pedig éppen pénteken lesz Székesfehérváron.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.