Vádat emeltek a babócsai bálon balhéző volt rendőr ellen

bűnügy
2018 április 04., 07:54
comments 29

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy volt rendőrrel és három társával szemben, akik egy babócsai bálon vettek revansot ismerősükön - olvasható az ügyészség közleményében.

A vád szerint a szolgálaton kívüli volt rendőr 2017 augusztusában az édesapja és két másik ismerőse társaságában tartózkodott a bálnak otthont adó vendéglátóhely előtt, amikor összetalálkoztak a sértettel, akivel a volt rendőr édesapjának régebben már volt egy dulakodásig fajuló nézeteltérése.

A vádlottak és a sértett között ekkor csak kisebb szóváltás alakult ki és úgy tűnt, hogy a helyzet békésen rendeződik, néhány perccel később azonban a négyfős társaság a sértettre támadt, akit a vendéglátóhely előtti járdaszakaszon kezdtek el ütni-rúgni úgy, hogy a sértett egy beton virágtartó mögé esett. Az erőfölényben lévő vádlottak a sértett segítségére siető ismerősöket is megfenyegették, illetve ellökték.

A sértett – akinek a bántalmazás miatt könnyű sérülései keletkeztek – végül el tudott menekülni a helyszínről, és egy közeli utcában várta be a segélyhívásra kiérkező rendőröket. Az ügyészség a négy vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A volt rendőr vádlott szolgálati viszonya 2017 szeptemberében az esettől függetlenül – lemondással – szűnt meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.