Vádat emeltek a babócsai bálon balhéző volt rendőr ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy volt rendőrrel és három társával szemben, akik egy babócsai bálon vettek revansot ismerősükön - olvasható az ügyészség közleményében.

A vád szerint a szolgálaton kívüli volt rendőr 2017 augusztusában az édesapja és két másik ismerőse társaságában tartózkodott a bálnak otthont adó vendéglátóhely előtt, amikor összetalálkoztak a sértettel, akivel a volt rendőr édesapjának régebben már volt egy dulakodásig fajuló nézeteltérése.

A vádlottak és a sértett között ekkor csak kisebb szóváltás alakult ki és úgy tűnt, hogy a helyzet békésen rendeződik, néhány perccel később azonban a négyfős társaság a sértettre támadt, akit a vendéglátóhely előtti járdaszakaszon kezdtek el ütni-rúgni úgy, hogy a sértett egy beton virágtartó mögé esett. Az erőfölényben lévő vádlottak a sértett segítségére siető ismerősöket is megfenyegették, illetve ellökték.

A sértett – akinek a bántalmazás miatt könnyű sérülései keletkeztek – végül el tudott menekülni a helyszínről, és egy közeli utcában várta be a segélyhívásra kiérkező rendőröket. Az ügyészség a négy vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabását indítványozta. A volt rendőr vádlott szolgálati viszonya 2017 szeptemberében az esettől függetlenül – lemondással – szűnt meg.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.