A Lánchídon akciózott az Együtt

"Orbán nem Magyarországot, csak a zsákmányt védi" - ez a felirat olvasható azon a hatalmas molinón, amit az Együtt elnöke, Juhász Péter és párttársai feszítettek ki ma hajnalban a Lánchíd Pesthez közeli pillérére.

Juhász Péter szerint az akcióval az Orbán-kormány visszásságaira kívánták felhívni a figyelmet.

A molinó, bár hatalmas volt, a forgalmat végül nem akadályozta, az autók még pont elfértek alatta. Juhász az akció előtt adott nyilatkozatában is megjegyezte, hogy nem akarják megzavarni a reggel munkába igyekvőket.

A Mérce beszámolója szerint negyed órával a molinó felhelyezése után kiérkeztek a tűzoltók és a rendőrök. Az utóbbiak végül leállították a forgalmat, az előbbiek pedig megkezdték a molinó eltávolítását. Ezt amúgy a párt aktivistái is megtették volna, de őket már nem engedték felmászni, mondta kérdésemre Juhász.

UPDATE 8:06: Juhász már úgy nyilatkozott nekem, hogy időközben elhagyta a helyszínt. Így ő nem tudhatta, hogy a tűzoltók végül a helyszínről jelentkező ismerőseim szerint mégsem távolították el az Együtt molinóját.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.