Egy 63 éves mélykúti őstermelő éheztette a lovait, kutyáit és juhait, így azok egymásra támadtak

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy mélykúti férfi ellen, aki a lovairól, kutyáiról és juhairól nem gondoskodott, az állatok így egymást is megtámadták, két ló elpusztult.

A 63 éves őstermelő 2015 és 2017 között a mélykúti telephelyén tartott lovait nem gondozta megfelelően, ezért az állatok lesoványodtak, majd három meg is betegedett. A vádlott a beteg lovak gyógykezeléséről sem gondoskodott, így két állat el is pusztult. A férfi még a tetemeket sem szállíttatta el.

Egy állatorvos és állatvédők 2017 nyarán lakossági bejelentés alapján találták meg a lovak tetemeit, illetve a telephelyen és a házban összesen 47 kutyát. A férfi a kutyák gondozását szintén elhanyagolta, gyakran elhullott állatokkal etette őket. Néhányukat rövidre kötve tartotta, és durván bántalmazta. A szabadon lévő kutyák gyakran egymásra, illetve a telepen tartott, szintén elhanyagolt 18 juhra támadtak.

Az illetékes kormányhivatal a helyszínen talált állatokat elkobozta, és állatvédő szervezeteknek adta, egyúttal a vádlottat egyes állatok tartásától 8 évre eltiltotta. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat állatkínzással vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság dönt majd. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.