Budapesten több helyen is fideszes plakátfestő aktivisták csaptak össze jobbikosokkal

Csütörtök éjszaka a fővárosban több helyen is összeverekedtek jobbikos tagok, képviselők és fideszes plakátfestő aktivisták. Mivel a fideszesek szinte minden jobbikos hirdetést átfestenek vagy lematricáznak, a jobbikosok elkezdték őrizni a plakátjaikat.

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint éjfél és fél egy között a XI. kerületben a Budaörsi út 31 C. száma előtt csaptak össze a két párt aktivistái. Szabó Balázs jobbik-tag azt mondja, hogy a fideszes plakátfestők két kocsival érkeztek, heten voltak és éppen négy Jobbikos óriásplakátot készültek lefújni. 

Itt volt a bunyó. XI. Budaörsi út 31 C. 

A plakátot őrző négy jobbikos rájuk támadt. Szabó Balázs az egyik  fideszes graffitist hátba rúgta, aki felkenődött a félkészen összefestett plakátra, majd meg is ütötte az egyik fideszest.

Az igazán meglepő az esetben, hogy nem csak aktivisták, hanem civilruhás rendőrök is voltak a helyszínen, akik azonnal fegyvert rántottak, és földre teperték a jobbikosokat. 

A jegyzőkönyv szerint két fideszes aktivista nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett. Szabó Balázs, jobbikos aktivista a rendőrségen töltötte az éjszakát, őt garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a rendőrök, akik egy szürke Mercedesből pattantak elő, miért voltak  a helyszínen. 

Óbudán is összecsaptak a két párt aktivistái, itt Szanyó Miklós óbudai jobbikos képviselő fogait verték ki a plakátokat lemázoló aktivisták. A képviselő a bunyó után szelfit rakott ki a Facebook-oldalára:

„A Fidesz már a fizikai erőszaktól sem riad vissza. Hiába őriztük a plakátjainkat, két fogam is bánta a mai éjszakát.”

A Fidesz közleményben reagált az éjszakai bunyókra:

„Aktivistáink nem tettek mást, mint a véleménynyilvánítás szabadságát gyakorolták. A Fidesz a rendőrséghez fordult az ügyben és feljelentést tesz.”

Kemény éjszaka elé nézünk, mivel a jobbikos aktivisták azt mondják, hogy az atrocitásoktól függetlenül péntek éjszaka is kimennek plakátot őrizni.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.