Budapesten több helyen is fideszes plakátfestő aktivisták csaptak össze jobbikosokkal

2018 április 6., péntek 6:58
661

Csütörtök éjszaka a fővárosban több helyen is összeverekedtek jobbikos tagok, képviselők és fideszes plakátfestő aktivisták. Mivel a fideszesek szinte minden jobbikos hirdetést átfestenek vagy lematricáznak, a jobbikosok elkezdték őrizni a plakátjaikat.

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint éjfél és fél egy között a XI. kerületben a Budaörsi út 31 C. száma előtt csaptak össze a két párt aktivistái. Szabó Balázs jobbik-tag azt mondja, hogy a fideszes plakátfestők két kocsival érkeztek, heten voltak és éppen négy Jobbikos óriásplakátot készültek lefújni. 

Itt volt a bunyó. XI. Budaörsi út 31 C. 

A plakátot őrző négy jobbikos rájuk támadt. Szabó Balázs az egyik  fideszes graffitist hátba rúgta, aki felkenődött a félkészen összefestett plakátra, majd meg is ütötte az egyik fideszest.

Az igazán meglepő az esetben, hogy nem csak aktivisták, hanem civilruhás rendőrök is voltak a helyszínen, akik azonnal fegyvert rántottak, és földre teperték a jobbikosokat. 

A jegyzőkönyv szerint két fideszes aktivista nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett. Szabó Balázs, jobbikos aktivista a rendőrségen töltötte az éjszakát, őt garázdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a rendőrök, akik egy szürke Mercedesből pattantak elő, miért voltak  a helyszínen. 

Óbudán is összecsaptak a két párt aktivistái, itt Szanyó Miklós óbudai jobbikos képviselő fogait verték ki a plakátokat lemázoló aktivisták. A képviselő a bunyó után szelfit rakott ki a Facebook-oldalára:

„A Fidesz már a fizikai erőszaktól sem riad vissza. Hiába őriztük a plakátjainkat, két fogam is bánta a mai éjszakát.”

A Fidesz közleményben reagált az éjszakai bunyókra:

„Aktivistáink nem tettek mást, mint a véleménynyilvánítás szabadságát gyakorolták. A Fidesz a rendőrséghez fordult az ügyben és feljelentést tesz.”

Kemény éjszaka elé nézünk, mivel a jobbikos aktivisták azt mondják, hogy az atrocitásoktól függetlenül péntek éjszaka is kimennek plakátot őrizni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt