Gyurcsány: Az ország új világért kiált

A vasárnapi választás nem lesz szabad és tisztességes, de akkor is el kell menni szavazni - szólította fel a részvételre a baloldali ellenzéki szavazókat a Demokratikus Koalíció elnöke a párt pénteki, budapesti kampányzáró rendezvényén a fővárosi Szent István parkban felállított sátorban, amelyet a párt szimpatizánsai a kezdésre megtöltöttek.

A kormányról azt mondta: gáncsoskodnak, csalnak, de akkor is el kell menni, mert „nem adhatjuk oda az országunkat”. A demokratáknak, legyenek mérsékelt konzervatívok, liberálisok vagy baloldaliak, együtt kell működniük „Orbán világával szemben”. A haza szabadság és együttműködés nélkül nem mindenki közös háza lesz, hanem börtön - tette hozzá.

A demokratikus ellenzék vitatkozhat arról, hogy mi történt 2010 előtt, de ezek a viták nem fontosak ahhoz képest, hogy az ország egy „új világért kiált”, mert meg akar szabadulni attól, amelyik „meg akarja törni mindannyiunk gerincét”. A viták szerinte nem 2006-ról vagy 2008-ról szólnak, hanem a gyerekekről, az unokákról, a holnapról, hogy „maradunk-e Európában normálisak” vagy hogy előbb-utóbb egyikük sem lesz különb „Magyarország címeres gazemberénél”, Orbán Viktornál.

Az ellenzéknek most kell megmutatnia, hogy képes a koalícióra, mert aki ellenzékben nem tud megállapodni, az hogyan fog akkor, ha hatalomra jut. „Aki nem tud mást, mint a másikba beletörölni a lábát, eladni a lelkét egy poénért, az ugyanezt csinálja majd kormányon is.”

Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke ugyanitt kijelentette, hogy a most következő egy „elcsalt választás” lesz. A kormánypártok semmit nem mondtak az országról, a miniszterelnök összesen három szót használt a kampányban: Soros, migráns, ENSZ. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.