Két éhes román levágott egy kecskét egy berlini állatsimogatóban

ÁLLAT
2018 április 06., 06:39

Olyan kétségbeesett, vad mekegést hallottak a berlini Neukölln kerület lakói a Haseheide park gyerekes családok körében népszerű állítasimogatója felől egy február végi napon, hogy azonnal értesítették a rendőrséget. Nem is hiába, mert a kiérkező rendőrök a helyszínen elfogtak egy kést lóbáló és egy fegyvertelen férfit, illetve lefoglaltak egy hátizsákot, benne egy véres kecskelábbal és egy pár véres kesztyűvel. A tényállás megállapítását segítette az ott heverő véres, megcsonkított kecske is.

Mint kiderült, az állatsimogató egyik sztárját, a Lilly névre hallgató nagyszőrű angórakecskét két 29 éves román vendégmunkás vágta le és kezdte el feldolgozni. A férfiak azonnal bevallották a dolgot. Azzal védekeztek, hogy

  • januárban érkeztek Berlinbe építőmunkásként, de nem fizették ki őket, ezért éhesek voltak, hiszen napok óta nem ettek
  • az állatsimogatót farmnak nézték
  • Romániában tanyán nőttek fel, így jól értettek a házi állatok levágásához, amit gyerekkoruk óta gyakoroltak
  • olyan profin vágtak, hogy Lilly garantáltan nem szenvedett

A bíróság most ennek ellenére 10, illetve 9 hónap börtönre ítélte a két kecskehúskedvelőt.

(via Index via Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.