Meghalt Takahata Iszao, a Studio Ghibli társalapítója

GYÁSZ
2018 április 06., 05:30
Takahata Iszao egy 2001. szeptember 3-án készült portrén, háttérben egy jellegzetes figurájával. A Studio Ghibli társalapítója 2018 áprilisában, 82 éves korában hunyt el.
photo_camera Takahata Iszao egy 2001. szeptember 3-án készült portrén, háttérben egy jellegzetes figurájával. A Studio Ghibli társalapítója 2018 áprilisában, 82 éves korában hunyt el. Fotó: YASUHIRO TAKAMI/The Yomiuri Shimbun

82 éves korában elhunyt az anime, a japán rajzfilmstílus egyik legnagyobb alakja, Takahata Iszao, a Szentjánosbogarak sírja rendezője, a legendás Studio Ghibli társalapítója.

Takahata 1985-ben alapította a Ghiblit Mijazaki Hajaóval, az anime legnagyobb legendájával. Pályáját 1959-ben a Toei stúdióban kezdte, ott ismerkedett össze Mijazakival, aki barátja és riválisa is volt egyben. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.