Meghalt Takahata Iszao, a Studio Ghibli társalapítója

GYÁSZ
2018 április 06., 05:30
Takahata Iszao egy 2001. szeptember 3-án készült portrén, háttérben egy jellegzetes figurájával. A Studio Ghibli társalapítója 2018 áprilisában, 82 éves korában hunyt el.
photo_camera Takahata Iszao egy 2001. szeptember 3-án készült portrén, háttérben egy jellegzetes figurájával. A Studio Ghibli társalapítója 2018 áprilisában, 82 éves korában hunyt el. Fotó: YASUHIRO TAKAMI/The Yomiuri Shimbun

82 éves korában elhunyt az anime, a japán rajzfilmstílus egyik legnagyobb alakja, Takahata Iszao, a Szentjánosbogarak sírja rendezője, a legendás Studio Ghibli társalapítója.

Takahata 1985-ben alapította a Ghiblit Mijazaki Hajaóval, az anime legnagyobb legendájával. Pályáját 1959-ben a Toei stúdióban kezdte, ott ismerkedett össze Mijazakival, aki barátja és riválisa is volt egyben. (Via BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.