Simonka György fideszes képviselőjelölt a 13 éveseket célozta meg a Facebookon

POLITIKA
2018 április 06., 10:08
comments 22

El lehet felejteni a Cambridge Analyticát, itt az Orosháza Analitika!

Simonka György békési fideszes képviselőjelölt a kampányhajrában, konkrétan csütörtökön meglátogatta a 99. születésnapját ünneplő dombiratosi Manyika nénit, amiről kampányvideót forgatott, amit a dolgok rendje szerint ki is posztolt a Facebook-oldalára. 

link Forrás

(Manyika néni egyébként olyan, mint Péntek, Robinson Crusoe fekete rabszolgája, miszerint fura módon csak egy neve van neki, vezetéknév nélkül, Simonka legalábbis nem bajlódik családnévvel.)

Hősünk ezek után fizetett fb-hirdetésként kezdte népszerűsíteni a bejegyzést. Itt jön a trükk. Ha ugyanis, élve a Facebook adta lehetőségekkel, megnézzük, hogy milyen hirdetés is ez, az derül ki, hogy Simonka a legalább 13 éves magyar fogyasztókat célozta meg ezzel a politikai hirdetéssel. 

A dolog nem azért meglepő, mert szavazni csak 18. éves kor után lehetséges, hanem mert Simonka ezzel valóságos gerontofilnek számít az idei kampányában az óvodás korosztályt megcélzó pártján belül. 

Jó játék a politikai hirdetések böngészése, így vettük észre azt is, hogy Karácsony Gergely szintén hirdetésként tolt reklámfilmjét, amiben átlagos MSZP-Párbeszéd-szavazók és olyan hírességek, mint Kukorelly Endre (ex-LMP) vagy Bálint Gazda (ex-SZDSZ) ismételgetik a "Legyen Karácsony!" szlogent, a 60 évesnél idősebbekre targetálták.




Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.