Szergej Szkripal már jobban van, a lánya pedig kiadott egy nyilatkozatot

A Salisbury körzeti kórház szóvivője közölte, hogy a megmérkezett ex-kém, Szergej Szkripal állapota stabil és gyorsan javul.

Julija Szkripal már beszélni is tud, és már csak az a kérdés, hogy mikor hagyhatja el a kórházat. Csütörtökön közleményt adott ki, amiben megköszönte a sok kedves üzenetet, egyben pedig mindenkit arra kért, hogy tartsa tiszteletben a privátszféráját a megrázó események után.

A londoni orosz nagykövetség a Twitteren azt írta: 

„Good news!”

A brit kormány gyilkossági kísérletnek tartja Szergej és Julija Szkripal megmérgezését, amelyért hivatalos szóhasználata szerint „nagy valószínűséggel” Oroszországot terheli a felelősség. A gyanú alapja az, hogy a mérget a Szovjetunióban fejlesztették ki elsőként. Oroszország tagadja ezt. 

Az ügy miatt 28 állam - köztük Magyarország - utasított ki orosz diplomatákat, amire Moszkva azonos módon válaszolt. (BBC, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.