Szergej Szkripal már jobban van, a lánya pedig kiadott egy nyilatkozatot

külföld
2018 április 06., 12:41
comments 72

A Salisbury körzeti kórház szóvivője közölte, hogy a megmérkezett ex-kém, Szergej Szkripal állapota stabil és gyorsan javul.

Julija Szkripal már beszélni is tud, és már csak az a kérdés, hogy mikor hagyhatja el a kórházat. Csütörtökön közleményt adott ki, amiben megköszönte a sok kedves üzenetet, egyben pedig mindenkit arra kért, hogy tartsa tiszteletben a privátszféráját a megrázó események után.

A londoni orosz nagykövetség a Twitteren azt írta: 

„Good news!”

A brit kormány gyilkossági kísérletnek tartja Szergej és Julija Szkripal megmérgezését, amelyért hivatalos szóhasználata szerint „nagy valószínűséggel” Oroszországot terheli a felelősség. A gyanú alapja az, hogy a mérget a Szovjetunióban fejlesztették ki elsőként. Oroszország tagadja ezt. 

Az ügy miatt 28 állam - köztük Magyarország - utasított ki orosz diplomatákat, amire Moszkva azonos módon válaszolt. (BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.