Vácon egy oknyomozó újságírót hoztak ki legesélyesebb jelöltnek

2018 április 6., péntek 19:43
89

„Mától a legesélyesebb jelöltként, az LMP-Új Kezdet, Együtt, DK és az MSZP-Párbeszéd támogatásával folytatom a kampányt”

- írta ki a Facebookra Matkovich Ilona, miután a DK és az Együtt jelöltje is visszalépett a javára a Pest megyei 4-es körzetben. 

Az igaz, hogy Márki-Zay Péter oldala, a rendszervaltas2018.hu őt ajánlja mint „esélyes jelöltet”. A taktikaiszavazas.hu-n most is a jobbikos jelölt a „legesélyesebb ellenzéki”, de az adatsorukban még külön szerepel az LMP-s, DK-s és az együttes jelölt, akikből mára ugye egy lett.

2014-ben Harrach Péter 47 százalékkal nyert, akkor többen szavaztak rá, mint a Jobbik és a baloldali tömb jelöltje együtt. A taktikaiszavazas.hu pedig most is ugyanennyit jósol Rétvári Bencének.

Ha mégis bejutna, Matkovich Ilona lenne az egyetlen oknyomozó újságíró a parlamentben. Nem is emlékszem rá, hogy lett volna ilyen a rendszerváltás óta.

Matkovich Ilona ugyanis nem csak a váci civil életben aktív régóta, hanem a Narancsba írt vidéki riportjaival több díjat is nyert: a kudarcba fulladt siklósi termálfürdő beruházásról szóló cikkel Minőségi Újságírásért díjat, a kapuvári húskombinát történetével pedig Paul Lendvai-díjat.

Életrajzaként ezt írta a Facebookra:

Vácott nőttem fel polgári-paraszt család gyermekeként. Első diplomámat a Külkereskedelmi Főiskolán, másodikat újságíróként szereztem. Négy gyermek édesanyja vagyok, hat gyermeket neveltem. Erre vagyok a legbüszkébb. Jelenleg önkormányzati képviselőként dolgozom Vácon.

Frissítés: a pénteki bejelentések után, szombaton azonnal lejárató szórólapok lepték el Vácot.

Fotó: Olvasónk

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt