A belvárosi körzetben lesz a legkevesebb jelölt, bezzeg Salgótarjánban 32-en (!) indulnak

politika
2018 április 07., 11:43
comments 62

Budapest 1-es választókerületében indul a legkevesebb jelölt a vasárnapi országgyűlési választáson, mindössze négy

- mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke szombati sajtótájékoztatóján. Az I. és az V. kerület egészét, illetve az VIII. és a IX. kerület egy részét lefedő körzetben ugyebár egymás után lépett vissza az együttes Juhász Péter, a momentumos Fekete-Győr András és az MSZP-Párbeszéd jelölte, V. Naszályi Márta - és így az LMP-s Csárdi Antal esélyes ellenzékiként állhat ki Hollik István ellen. (A másik két megmaradt induló a Jobbiké és az Kutyapárté.)

  • A főváros 3-as, 5-ös és 7-es választókerületében (XII., VII. és XIII. kerület) 6-6 jelölt indul,
  • a Bács-Kiskun megyei 2-es választókerületben (Kecskemét) és Budapest 4-es (II. kerület) választókerületében pedig 7-7.

A legtöbb jelölt továbbra is Nógrád megye 1-es, salgótarjáni választókerületében van: 32.

  • Békés megye 2-es választókerületében 29, Borsod-Abaúj-Zemplén 4-es (Kazincbarcika) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4-es (Vásárosnamény) választókerületében 29-29,
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5-ös (Sátoraljaújhely) választókerületében pedig 28 jelölt indul.

Pálffy Ilona elmondta még, hogy 1555 nyilvántartásba vett jelölt van, de ez a szám még változni fog, mert a szombat reggeli visszalépéseket most rögzítik a választási informatikai rendszerben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.