Benjámin a saját testvérének adta ki magát, hogy ellophasson 21 doboz cigit meg egy kis pénzt egy budai trafikból

bűnügy
2018 április 07., 11:48
comments 17

Az újbudai rendőrök elfogtak egy férfit, aki testvére adatait felhasználva jelentkezett eladónak egy dohányboltba, majd ellopta a kasszában lévő pénzt és 21 doboz cigarettát.

A 26 éves budapesti G. Benjámin március 26-án, testvére nevét és adatait felhasználva jelentkezett munkára egy újbudai dohányboltban, és egy nap betanulást követően már alkalmazottként dolgozott az üzletben.

De hoppá: a férfi azért nem a saját adatait használta, mert tudta, hogy körözés van kiadva ellene.

G. Benjámin az első munkanapján, amikor egyedül maradt a dohányboltban, kivette a kasszából a bevételt és 21 doboz cigarettával együtt elvitte.

Aztán pár nap elteltével visszament az üzlethez, betörte a bejárati ajtó üvegét

és megint ellopta a kasszában lévő pénzt.

Az újbudai rendőrök az üzlet kamerafelvételei alapján keresni kezdték a férfit, akit végül április 5-én délután a Szombathelyi téren találtak meg. Amikor G. Benjámin észrevette a járőröket, megpróbált elfutni, azonban a rendőrök utolérték, és igazoltatták.

Bejámin ekkor megint bedobta a tarsolyában lévő trükköt, és egy útlevéllel igazolta magát, amelyen a saját fényképe mellett testvére adatai szerepeltek.

A rendőrök eszén azonban nem tudott túljárni, azok megállapították, hogy Benjámin nem a saját testvére, és hogy körözés van kiadva ellene, aztán elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit lopás és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására. (Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.