Buszbalesetet szenvedett egy junior hokicsapat Kanadában, 14-en meghaltak

Péntek este teherautóval ütközött egy busz Kanadában. A busz éppen egy junior hokicsapatot szállított egy mérkőzésre. Az ütközés következtében 14-en meghaltak, másik 14 utas pedig megsérült, hárman súlyosan.

A busz a Humboldt Broncos csapatát vitte egy mérkőzésre, a csapattagok jellemzően 16-21 éves fiatalok. A buszt egy daruval kellett felemelni, az egyik áldozat apja katasztrófának nevezte a balesetet. A hozzátartozóknak támogatói központot hoztak létre. A sportegyesület vezetője azt mondta, sokkolta a baleset, a 6000 fős kisvárosban pedig mindenki ismeri a csapatot és a csapattagokat.

Egy márciusi kép a csapatról  Forrás: Twitter

Megszólat Justin Trudeau miniszterelnök is, a Twitteren azt írta, hogy el sem tudja képzelni, min mehetnek most keresztül a szülők, és részvétét fejezte ki. (BBC, CBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.