Buszbalesetet szenvedett egy junior hokicsapat Kanadában, 14-en meghaltak

külföld
2018 április 07., 08:33
comments 36

Péntek este teherautóval ütközött egy busz Kanadában. A busz éppen egy junior hokicsapatot szállított egy mérkőzésre. Az ütközés következtében 14-en meghaltak, másik 14 utas pedig megsérült, hárman súlyosan.

link Forrás

A busz a Humboldt Broncos csapatát vitte egy mérkőzésre, a csapattagok jellemzően 16-21 éves fiatalok. A buszt egy daruval kellett felemelni, az egyik áldozat apja katasztrófának nevezte a balesetet. A hozzátartozóknak támogatói központot hoztak létre. A sportegyesület vezetője azt mondta, sokkolta a baleset, a 6000 fős kisvárosban pedig mindenki ismeri a csapatot és a csapattagokat.

photo_camera Egy márciusi kép a csapatról  Forrás: Twitter

Megszólat Justin Trudeau miniszterelnök is, a Twitteren azt írta, hogy el sem tudja képzelni, min mehetnek most keresztül a szülők, és részvétét fejezte ki. (BBC, CBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.