Veresegyház polgármestere elhatárolódik Tuzson Bence telefonos kampányától

politika
2018 április 7., 19:41
comments 148

A rekorder magyar polgármester, a Veresegyházat 1965 óta irányító Pásztor Béla hosszú közleményben határolódik el attól, amit a térségben egyéni jelöltként induló Tuzson Bence államtitkár csinált egy régebbi nyilatkozatától.

A független polgármester azt írja, hogy Tuzson felhívta telefonon, hogy a kampányához felhasználhatja-e az egyik beszédét. 

„Válaszoltam, hogy az én beszédemet bárhol, és bárki, minden engedély nélkül felhasználhatja, így Ő is.”

Csakhogy pénteken elkezdték hívogatni a polgármestert az emberek, hogy milyen nyilatkozatot tett a választással kapcsolatban. Mivel ő úgy tudta, hogy semmilyent, ezért felhívta Tuzsont, aki azonnal el is küldte neki, mi hangzik el abban a telefonos kampányban, amit a választók hallgathatnak napok óta. 

Szó szerint ez:

Narrátor: Pásztor Béla Veresegyház Polgármestere

Pásztor Béla: köszöntöm valamennyiüket, felnőtteket és fiatalokat. Dr. Tuzson Bence Képviselő Úr érezte ennek a városnak az akaratát, hogy középiskola épüljön, és ezt jószívvel és nagyon nagy erővel elősegítette. Hálásan köszönöm a város nevében.

Tuzson Bence: aki iskolát épít, jövőt épít. 

Narrátor: szavazzon Dr. Tuzson Bencére.

Ezek után a polgármester elmagyarázza, hogy ő soha nem áll ki egyik jelölt mellett sem, mert bár „baloldali gondolkodású ember”, de független polgármester.

„Tehát, én nem tettem felhívást arra, hogy Dr. Tuzson Bencére szavazzanak. Az elmúlt országgyűlési választásokon egyetlen esetben sem fordult elő – lett légyen jobboldali, vagy baloldali képviselő-jelölt – hogy az Ő megválasztására bárkit is felhívtam volna, hiszen ez mindenki egyéni döntése.”

Majd zárja sorait:

„Azt javaslom, hogy mindenki akarata szerint szavazzon a jelöltek valamelyikére, és minél többen menjenek el szavazni.”


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt