Az ország legkisebb településén már 80 százalékos a részvétel

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Az ország legkisebb népességszámú, önálló önkormányzattal rendelkező településén, a Zala megyei Iborfián is kinyitott a szavazókör, jelentette az MTVA. A választói névjegyzékben mindössze 10-en szerepelnek.

A helyszíni tudósítás szerint reggel hét után 80 százalékos a részvételi arány, ez azt jelenti, hogy a tíz választópolgárból már nyolcan szavaztak. Közülük öten benne vannak a szavazatszámláló bizottságban, így amint kinyitott a szavazóhelyiség, le is adták a szavazatokat, azóta pedig hárman érkeztek, ami azt jelenti, hogy a mai nap folyamán már csak két voksra várnak.

AZ MTVA jelentése szerint már ők is úton vannak a szavazóhelyiségbe, így Iborfián több mint valószínű, hogy száz százalékos lesz a részvétel, és korán véget fog érni a választás. 2014-ben nem volt száz százalékos a részvételi arány, akkor a 11 választópolgárból csak kilencen járultak az urnákhoz.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.