Csepelen leszakadt egy darab az egyik szavazatszámláló ujjából

választás
2018 április 08., 10:57
comments 197

A Nemzeti Választási Iroda jelentette, hogy Budapest 17-es szavazókerületben, a XXI. kerületi 9-es szavazókörben a szavazókörben a Szavazatszámláló Bizottság elnökhelyettesét baleset érte.

Azt írják:

„Jobb kezén a mutatóujja az ülőke és a szék lába közé szorult. Ennek következtében az ujjából egy darab leszakadt.”

Mentőt hívtak, a sérültet a mentő elszállította, az SZSZB póttagot vont be, 5 fővel működőképes.

Szavazók a Zugligeti Általános Iskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án.
photo_camera Szavazók a Zugligeti Általános Iskolában az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Egy másik kisebb baleset is történt: Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es választókerületében, a kengyeli 1-es szavazókörben „a szavazófülkében 11:55-kor a szavazó megbotlott, a fülke összeomlott”. „A szavazó egészségi állapotában nem történt változás, jól érezte magát. A szavazás menetét e körülmény nem zavarta, mert sértetlen szavazófülke rendelkezésre állt” – írják. Az SZSZB tagjai a szavazófülkét helyreállították.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.