Egymás után érkeztek a VIP-ek a Fidesz eredményvárójára, aztán eltakarták őket

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Fidesz eredményvárójának díszvendégei a sajtótól gondosan elválasztva, a Bálna másik részen keresztül érkeznek meg. Egy ablakon keresztül viszont egy ideig figyelemmel kísérhettük, kik várják itt az eredményt - többek között Georg Spöttle, Bakondi György és Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Battyhány körének elnöke.

Aztán pontosan ugyanaz történt, mint 2014-ben: a szervezők paravánokkal takarták el a kilátást a további nézelődés elől.

A sajtónak fenntartott helyen közben többek között Gulyás Gergely, Halász János, Kovács Zoltán és Németh Szilárd nyilatkoznak arról, hogy örülnek a magas részvételnek. Megkérdeztük Szájer Józsefet, hogy mire számít. Azt válaszolta, hogy győzelemre, de arra már nem akart tippelni, hogy meglesz-e kétharmad. 

A teremben rengeteg a külföldi újságíró. Közben a Bálna mögött sörpadokon nézik az emberek az m1-et, és már áll a színpad is, ahol Orbán Viktor beszél majd.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.